Achter deze karakteristieke gevel schuilt een sfeervolle en verrassend ruime vrijstaande woning. Dit gerieflijke en stijlvolle huis met authentieke details is gelegen in het gewilde Bergkwartier nabij scholen, winkels en uitvalswegen. Het is een unieke locatie door de beperkte afstand tot het centrum, de goede bereikbaarheid via de dichtbij zijnde aansluiting naar de A28, het station en de bosrijke omgeving. Klein Zwitserland, Nimmerdor en Den Treek bevinden zich op korte afstand.

De woning verdient een grondige modernisering, maar met instandhouding van de originele details, is een optimaal woongenot gegarandeerd. Originele details waarbij je moet denken aan de granitovloer in de hal en de keuken, glas-in-loodramen, de originele kamer-en-suite deuren en de prachtige details aan de buitengevel. Dit in zijn totaliteit maakt de woning zeer sfeervol. De totale gebruiksoppervlakte is maar liefst 221 m² en de inhoud bijna 850 m³.

De indeling is als volgt: overdekte entree, ruime hal met trapopgang, toiletruimte, toegang tot de kelder, werkkamer en de gesloten keuken. De woonkamer is verdeeld in een voorkamer met een zonnige serre en gescheiden door de originele en-suite deuren met de achterkamer. Deze ruimte is voorzien van een originele jugendstil schouw en openslaande deuren naar de tuin.

1e verdieping: overloop met 2e toilet, 3 slaapkamers waarvan één met toegang tot het balkon en badkamer met wastafel en ligbad.

2e verdieping: royale zolderruimte met overloop en nog eens 3 slaapkamers. Hier zijn volop mogelijkheden om een indeling naar wens te realiseren.

De tuin rondom biedt zowel zon als schaduw en heeft veel gevarieerd groen. De oprit geeft mogelijkheden voor parkeren van meerdere auto’s. Daarnaast is er nog een vrijstaande stenen garage met voldoende extra bergruimte.

Algemeen:
• Bouwjaar 1919
• Perceel 705 m²
• Gebruiksoppervlak 221 m²
• Inhoud 850 m³
• Bouwkundig rapport aanwezig
• Oplevering op korte termijn mogelijk

WAAR KOMT DE STRAATNAAM VANDAAN?
Mr. Willem Bilderdijk, 1756-1831, Nederlands dichter en geleerde. Bestudeerde op jonge leeftijd allerlei takken der wetenschap: oude en moderne talen, wiskunde en geologie.