Achter het karakteristiek vormgegeven overstekende dak, schuilen drie woonlagen met een eigenzinnig en open karakter. De vele ramen aan de zonnige tuinzijde bieden veel daglicht. De Nieuwlandsedreef bevindt zich in het Waterkwartier van de wijk Nieuwland. De wijk is ruim opgezet en biedt een groene en kindvriendelijke omgeving. Sportpark Nieuwland ligt om de hoek, net als Waterpark Nieuwland. Dit vormt één van de eerste natuurspeelplaatsen van Amersfoort en is een heerlijke ontmoetingsplek voor kinderen. Het winkelcentrum ‘De Nieuwe Hof’ en openbaar vervoer bevinden zich op loopafstand. De uitvalswegen naar A1 en Amersfoort centrum zijn zeer goed bereikbaar.

Middels een eigen brug bereik je het parkeerdek met een geschakelde berging. Hier bevindt zich de entree van de woning en kijk je over een balustrade uit over de tuinen en het water aan de achterzijde.

Bovenverdieping:
Op deze etage is een royale werk-/slaapkamer aan de achterzijde van de woning, bergruimte met opstelling van de CV en de mechanische ventilatie. De kamer is ideaal te gebruiken voor kantoor aan huis.

Middenverdieping:
Middels een trap in de hal heb je een verdieping lager toegang tot een drietal slaapvertrekken, de badkamer en een separaat toilet. Net als op de bovenverdieping is de grote kamer aan de achterzijde. De kleinere kamer is uitgerust met een loggia. Hier kun je heerlijk beschut even wakker worden en van je ontbijtje genieten. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche en wastafels. De toiletruimte is separaat van de badkamer.

Benedenverdieping:
De ruime woonkamer heeft zicht op de tuin en staat in open verbinding met de keuken en eetkamer. De keuken is in L-vormige opstelling met een extra kastenwand en beschikt over diverse inbouwapparatuur. Via de eetkamer is de tuin bereikbaar met een ruim terras. Door de fijne zonligging op het zuidwesten is er de hele dag zon in de tuin.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar 1999
– Energielabel A
– Hardhouten brug is vervangen
– Buitenschilderwerk wordt nog uitgevoerd
– Oplevering is op korte termijn mogelijk

WAAR KOMT DE STRAATNAAM VANDAAN?
Aanvankelijk bedoelt als ontsluitingsweg voor de wijk Nieuwland, omvatte toen ook de tegenwoordige Waterdreef en Ruimtevaart. Heeft uiteindelijk alleen een functie als buurtontsluitingsweg gekregen.