Wat een ruimte! Op een super centrale locatie, midden in het historische stadscentrum van Amersfoort mogen we je nu deze lichte en ruime bovenwoning van 173m2 met een balkon én tuin aanbieden! Het statige pand is oorspronkelijk gebouwd rond 1800, met een entree waarbij het bijzondere houtsnijwerk direct in het oog springt. Ook binnen zie je nog veel oudere bouwkenmerken terug. Niet voor niets is het opgenomen in het monumentenregister als gemeentelijk monument.

Natuurlijk, je gaat het hier helemaal aanpakken en naar eigen wens verbouwen maar hier ga je voor de ruimte (dubbele bewoning is hier heel goed mogelijk!).

Alle voorzieningen die je maar wenst bevinden zich letterlijk op loopafstand; zoals meerdere supermarkten, het uitgebreide winkelaanbod van de Langestraat zelf en het “Eemplein”, de Hof en het Lieve Vrouweplein met alle gezellige restaurants en terrassen, Amersfoort Centraal je vindt het allemaal in de directe omgeving! Met een paar fietsminuten ben je in bos Birkhoven met diverse sportfaciliteiten en heerlijke wandel- en fietsroutes.

De indeling is als volgt: entree met originele tegelvloer en opgang naar de verdieping. Overloop die toegang geeft tot alle ruimten op de 1e verdieping. Woonkamer aan de voorzijde met een doorloop naar een werk- of slaapkamer erachter. In het tussengebied bevinden zich de badkamer en keuken ruimte Aan de achterzijde een ruime lichte kamer met openslaande deuren naar het Balkon. Via dit balkon kun je -wanneer je een trap maakt- naar de tuin aan de rustige achterzijde. Vanuit de overloop bij de entree ga je naar de verdieping die zich aan de voorzijde van het pand bevindt. Op deze verdieping zijn er twee flinke slaapkamers, een berging (toekomstige badkamer?) en een forse bergvliering te vinden. Via een trap aan het einde van de overloop ga je naar een open zolderkamer aan de achterzijde van het pand.

De plattegronden geven je een goed idee maar voor een echt goede indruk moeten we je het toch echt laten zien! Dus, kom kijken we maken graag een uitgebreide ronde met je!

Bijzonderheden:

– Gemeentelijk monument (energielabel is niet van toepassing)
– Geschikt voor dubbele bewoning
– Gebruiksoppervlakte van 173 m2!
– De maandelijkse servicekosten bedragen €224,00

Hoe is de straatnaam ontstaan? Zo genoemd als langste straat van de stad; in de bronnen vermeld vanaf 1342.