LET OP, DEZE WONING WORDT AANGEBODEN OP ERFPACHT.

Wat een geweldige locatie is dit! Ervaar de rust van natuur aan huis op slechts een kwartier fietsen van Amersfoort…
Aan de rand van de bebouwde kom van Leusden-Zuid, ter hoogte van de rotonde aan de Maanweg, mogen we je nu deze woonboerderij aanbieden uit 1883. Boerderij ‘De Grift’ is onderdeel van Landgoed De Boom, herkenbaar aan de (Beaufort)blauwe luiken. De grond wordt daarom in erfpacht uitgegeven en de opstallen verkocht. Deze karakteristieke woonboerderij heeft een particuliere woonbestemming en bestaat o.a. uit een boerderij type Hallenhuis (woongedeelte, deel en hooizolder) en een parallel gelegen stal met hooizolder en een kleine, halfopen wagenschuur met laadpaal.

Het perceel zal met een opstalrecht door Landgoed De Boom in erfpacht worden uitgegeven voor een periode van 30 jaar. De jaarlijkse canon, fiscaal aftrekbaar en jaarlijks geïndexeerd volgens het CPI, bedraagt €20.035,95,-. De indicatieve vraagprijs voor dit bijzondere object van €875.000,- k.k. is een combinatie van de koopsom voor de opstallen ad. €425.000,- k.k. en de gekapitaliseerde erfpachtcanon voor het gebruik van de grond. De erfpachtcanon is niet afkoopbaar.

De huidige eigenaren hebben de afgelopen jaren al het nodige aangepakt waaronder de rechterzijde van de rietenkap vervangen, een pellet cv geïnstalleerd, de woonkamer voorzien van isolerende beglazing en 12 zonnepanelen aangelegd. De boerderij is kwalitatief goed, maar dient verder wel gemoderniseerd te worden. Het biedt dan ook tal van mogelijkheden om naar eigen inzicht in te delen en uit te breiden, zoals het betrekken van de riante deel bij het woonhuis.

In de ruime woonkamer, aan de voorzijde van het huis, valt het oog direct op de schouw met grote houtkachel. De living ligt op het westen en is heerlijk licht en ruim en voorzien van dubbel glas. In combinatie met het schuin aflopende plafond ontstaat de karakteristieke sfeer die bij zo’n oude boerderij hoort. Aangrenzend bevindt zich een eenvoudige keuken. De boerderij heeft nog een oorspronkelijke opkamer die als kantoor of slaapkamer gebruikt kan worden, eronder is een riante kelder aanwezig met de originele pekelbakken. Verder is er een doorgang richting hal met toegang tot de bijkeuken, het toilet en de zeer grote deel.

Via de hal bereik je de verdieping met royale vide. Hier zijn vijf slaapkamers, een badkamer en bergruimte gesitueerd. De badkamer is uitgerust met een ligbad, tweede toilet, wastafel en vaste kast. Met een hernieuwde indeling zijn op deze verdieping meerdere kamers te realiseren. Op de overloop is de originele rookkast nog aanwezig en sluit aan op de haard op de begane grond waar er werd gestookt.

De opstallen bestaan uit boerderij ‘De Grift’ en twee schuren. De kwaliteit van de boerderij is goed, maar vraagt een modernisering op punten. Het betreft een zogenoemd Hallenhuis van het Langsdeel-type. Een veelvoorkomend bouwtype in Utrecht en centraal Gelderland. Kenmerkend zijn het onder één doorlopende kapconstructie verenigde woonhuis, de stal/deel en bovengelegen hooizolder. De boerderij is uitgevoerd in baksteen. Het zadeldak is gedekt met snijriet. De twee bijgebouwen staan parallel aan de boerderij. Het kleinste is een halfopen wagenschuur met zadeldak. Het grotere bijgebouw betreft een stal met boogvormige staldeuren in de kopse gevel. Boven in de kap is een hooizolder aanwezig. Ook dit gebouw heeft een zadeldak, gedekt met dakpannen. Op dit moment is deze in gebruik als opslag maar je kunt hier veel kanten mee op en na renovatie het als werk/hobby of verblijfsruimte gebruiken.

En dan de tuin… gazon, bloemenweide, meerdere zitjes, boomgaard, moestuin, notenboom, een paddenpoel, volgroeide bomen, knotwilgen, bloemen, planten, hazen, fazanten, kerkuil, je vindt het hier allemaal en zegt alles over hoe je hier woont en waar je iedere dag van kunt genieten!

Leusden-Zuid is een woonkern ten zuiden van Amersfoort, aan de rand van de gemeente Leusden. Het wordt rondom begrensd door weilanden, met de Arnhemseweg als afscheiding van het prachtige landgoed ‘Den Treek- Henschoten’. Je kunt vanuit huis zelfs wandelend, fietsend, dan wel te paard van prachtige natuur genieten! Het buitengebied voorziet in riante erven en veel privacy door tussenliggende weilanden met koeien, akkers met bloemrijke randen en slootjes.

Dankzij de nieuwe wijk Tabaksteeg heeft Leusden- Zuid een impuls gekregen met uitgebreide voorzieningen zoals scholen, kinderdagverblijf en winkelcentrum Zuidhoek. Daarnaast is het goed ontsloten richting A28 en Amersfoort. Wil je een keer lekker shoppen of een hapje eten in de Amersfoortse binnenstad? Je bent er zo!

Kom kijken, we maken graag een uitgebreide wandeling met je en laten het je graag zien!

• Woonoppervlak circa 238m2 en circa 186m2 deel
• Overige opstallen circa 185m2
• Perceel van circa 3.775m2 in erfpacht
• Zeer royale kavel met voortuin op het westen
• Grote deel, wagenschuur en stal met hooizolder (te renoveren)
• Diverse uitbreidings- en indelingsmogelijkheden
• Uitrijmogelijkheden voor paardenliefhebber
• Prachtig gelegen tegenover landgoed Den Treek