Starter, dit is écht iets voor jou! Dit is je kans om te wonen in een té leuke hoekwoning (gemeentelijk monument) in de Amersfoortse binnenstad! Normaliter vind je binnen deze prijsklasse alleen appartementen in de binnenstad. In dit geval mogen we je nu een hoekwoning mét tuin aanbieden op een charmante plek op het hoekje van de Pothstraat, Oliesteeg en Sint Rochusstraat. Bijna naast het middeleeuwse kerkje van “Armen de Poth”! Nieuwsgierig? Kom kijken en team Govaert laat het je graag zien!

De indeling is als volgt: entree met bergkast en toilet, woonkamer met open keuken en uitgebouwde berging waar vanuit je toegang hebt tot de flinke stadstuin met berging en achterom.

Verdieping: via de vaste trap naar de eerste verdieping kom je uit op de overloop met twee slaapkamers en badkamer met douche, wastafel en wasmachine/drogeraansluiting.

Ben jij een liefhebber van de binnenstad en vind je het heerlijk om alle stadse voorzieningen maar ook het stadsplantsoen waar je prima je dagelijkse rondje kunt lopen, op steenworp afstand te hebben… dan is dit je kans!

De overdracht dient plaats te vinden bij projectnotaris Bolscher Brug Deijl Notarissen te Amersfoort. Verkoper behoudt zich het recht van gunning.

Waar komt de naam Pothstraat vandaan?
De naam komt al in 1649 voor op de plattegrond van Blaeu en verwijst naar de Pothbroeders die hier op het einde van de vijftiende eeuw een pesthuis bouwden en later ook hun werkzaamheden voor de armen hier concentreerden. De pot verwijst waarschijnlijk naar een ketel die werd gebruikt bij het uitdelen van voedsel. Het gedeelte voorbij de Oliesteeg heette eerder ook wel Zogstraat (in 1588 vermeld als Soegestraet).