In één van de oudste straatjes van de binnenste ring van de historische binnenstad van Amersfoort mogen we je nu dit voormalig pakhuis (rijksmonument) uit circa 1650 aanbieden! De binnenzijde van deze charmante stadwoning is in 1991 compleet gerenoveerd, waardoor er een ruim en comfortabel woonhuis is ontstaan. Niet alleen de voorgevel, maar ook de achtergevel is origineel en destijds opgetrokken met een meer dan 50cm dikke muur. Het dak is tevens gerenoveerd en in originele staat hersteld met oud Hollandse pannen. De ruime multifunctionele ruimte op de begane grond is o.a. te gebruiken als werkruimte of atelier. Zowel de benedenruimte als de bovenwoning zijn apart te bereiken. Het betreft hier een uniek object dat geschikt is om volledig te bewonen met beroep of bedrijf aan huis maar ook uitermate geschikt wanneer je regelmatig thuis werkt.

Hier zit je midden in al het goede wat onze binnenstad te bieden heeft. Even een hapje eten om de hoek, op zaterdag verse bloemen of een visje halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor: in nog geen 2 minuten haal je een heerlijk kopje koffie bij Corazon! Alle bekende pleinen met de wekelijkse markten, terrassen en winkels (Appelmarkt, Groenmarkt en de Hof) zijn op loopafstand te vinden. Daarnaast sta je met vijf minuten lopen midden in het Stadspark Randenbroek.

De indeling is als volgt: entree/hal, trapkast en ruime inpandige berging. Zeer ruime werkkamer / atelier van ca. 40 m² met glazen stolpdeuren aan straatzijde en toegang tot betegelde wasruimte met toilet en fonteintje.

Eerste verdieping: royale woonkamer (ca. 50 m²) met meerdere ramen en Frans balkon aan de voorzijde, diverse ramen achter op het zuidwesten. Keuken met inbouwapparatuur in U-vormige opstelling en hoekraam met uitzicht op Onze Lieve Vrouwetoren! Functionele badkamer met douchecabine, toilet en wastafel.

Tweede verdieping: overloop met gevelraam en opstelling CV-combiketel. Slaapkamer met openslaande deuren naar frans balkon, bidet, fonteintje, twee nostalgische Vosse-ogen en voormalige hijskapel in de topgevel. 2e ruime slaapkamer met hoge nok waarin oud hijs-rad, toegang tot bergvliering en openslaande deuren naar het heerlijk zonnige balkon.

Bijzonderheden:
– Rijkmonument
– Energielabel is niet van toepassing i.v.m. Rijksmonument
– Geschikt voor kantoor of atelier aan huis
– Gebruiksoppervlakte van 133 m²
– Zonnig balkon met uitzicht op Onze Lieve Vrouwetoren
– Oplevering: in overleg, op korte termijn mogelijk

De zwart/wit foto is gemaakt door Theo Hendriksen in 1965.

Kom kijken, we laten je deze leuke woning aan de Valkestraat graag zien!

WAAR KOMT DE STRAATNAAM VANDAAN?
Deze straat werd aanvankelijk Goetscalcstraat genoemd, zeer waarschijnlijk naar Everaet Goetscalc die hier iets verderop aan de Langestraat in 1369 een huis met erf bezat. De naam Valkestraat verdrong de oorspronkelijk naam vanaf de tweede helft van de zeventiende eeuw en verwijst naar herberg De Vergulde Valk die hier te vinden was.