Achter deze charmante gevel schuilt een heerlijk en goed onderhouden familiehuis op een absolute A1-toplocatie. Scholen, sportvelden, bosgebied en winkels zijn nabij evenals het NS-station en de oprit naar de A28. De lichte en open ruimtes, prachtige zichtlijnen en de royale achtertuin van dit vrijstaande woonhuis met garage springen in het oog. Bovendien staat het op een van de mooiste plekken in het centrum van Nederland. De Nassaulaan ligt in het Bergkwartier, een ruim opgezette stadswijk op de Amersfoortse Berg, die bekend staat vanwege de rust, het vele groen en de bijzondere woningen. Niet voor niets valt deze buurt al jaren onder Rijksbeschermd Stadsgezicht.

Dit landhuis is in 1939 in opdracht van Mr. J. Heres Diddens gebouwd door de bekende architect Th. Haakma Wagenaar in de stijl van de Delftse School. Het is een gemeentelijk monument (sinds 2013) en bezit een traditioneel uiterlijk, dat vooral wordt bereikt door de houten topgevel met de gewelfde windveren en de gevelbekroning, die naar de plattelandsarchitectuur verwijzen.

In de loop der jaren hebben nieuwe bewoners enige moderniseringen doorgevoerd. In 2010 is de woning door de huidige eigenaren onder architectuur geheel gerenoveerd. De indeling op de begane grond is aangepast met behoud van de oude karakteristieke details. Alle leidingwerk, plafonds, ramen en deuren zijn daarbij vervangen (overal HR++ glas). Er is geïnvesteerd in isolatie waardoor het comfort in huis zeer aangenaam is. Het huis is verder v.v. alarm, veiligheidsverlichting/-sloten en diverse domotica.

Indeling begane grond: hal, woonkamer, tuinkamer, keuken, bijkeuken
– Sfeervolle hal met originele plavuizen vloer en monumentale trap, toiletruimte, garderobekast, entree naar de woonkamer, kelder en de keuken.
– Ruime Z-vormige woonkamer (+/- 53m²) met een verrassende tv-hoek (de TV komt met een lift uit de vloer…) met een fraaie originele kastenwand. De kamer heeft aan vrijwel alle zijden karakteristieke ramen met een opvallende lichtinval. Aan de voorzijde is ruimte voor een grote eettafel met mooi zicht op de laan en het bomenrijke pleintje aan de overkant. Het zitgedeelte heeft een openhaard en openslaande deuren naar de glazen tuinkamer. In deze (verwarmbare) tuinkamer kun je heerlijk het hele jaar door ‘buiten’ vertoeven. Door het wegklappen van alle glazen panelen verandert u deze kamer makkelijk in een heerlijk zonnig terras!
– De halfopen keuken met aparte eethoek is slim ingedeeld en voorzien van composiet werkbladen aan beide zijden, veel kastruimte en diverse inbouwapparatuur. Ook hier geven de zijramen een prettig daglicht wat ideaal is bij het voorbereiden van alle mooie gerechten. Aansluitend de bijkeuken, ook met veel kastruimte, werkblad met spoelbak en afzuigkap. De bijkeuken is ook van buitenaf bereikbaar via de originele zware zijdeur.
– In de kelder is er aan de voorzijde ruimte voor een werkbank waar daglicht binnen komt. Verder is er genoeg bergruimte en zelfs een originele wijn- en aardappelkast. De kelder is droog, heeft stahoogte en is verwarmd.

Indeling 1e verdieping: dubbele overloop, 3 slaapkamers, toilet, badkamer, balkon
– De overloop heeft een bijzonder bolvormig plafond met karakteristiek stucwerk uit de originele bouw.
– De Masterbedroom bevindt zich aan de achterzijde van de woning, met fraaie vaste kledingkasten, weggewerkt in de karakteristieke originele betimmering. Vanuit deze slaapkamer is een doorloop naar de luxe badkamer, v.v. vloerverwarming, inloopdouche, ligbad, dubbele wastafelmeubel en spiegelkast.
– Achter de badkamer bevindt zich de wasruimte. Van hieruit is er toegang tot het separate toilet. Dit toilet is ook bereikbaar via de overloop.
– 2 mooie, lichte werkkamers bevinden zich aan de voorzijde van het huis welke ook zeer geschikt zijn als slaapkamer. Ook hier is veel ingebouwde kastruimte.

Indeling 2e verdieping: overloop, 2 slaapkamers, 2e badkamer
– 2 ruime, lichte slaapkamers met in het zicht gehouden balkconstructie en ingebouwde kasten.
– Ruime badkamer met ligbad-/douchecombinatie, toilet, dubbel wastafelmeubel en kindercommode.

Zolderruimte
– Een vlizotrap leidt naar de zolder. Hier bevindt zich naast de nodige bergruimte de Remeha HR combi-ketel uit 2011.

Tuin, garage, parkeren, laadpaal
De diepe en verzorgde achtertuin ligt op het zuidwesten en biedt veel privacy. De tuin is ca. 40 meter diep, heeft diverse terrassen, een vijver en is v.v. fraaie verlichting. Achter de tuin bevindt zich een boomrijk parkje.

Langs het huis loopt het pad naar de ruime garage met voldoende plek voor auto, grote werkbank, tuingereedschap en fietsen. De garage heeft stroom, water en verwarming. Op de vliering is nog extra bergruimte. Aan de voorkant van het huis is op het eigen perceel plek voor het parkeren van 2 auto’s. Een laadpaal is aanwezig.

Het voelt als een voorrecht om in deze karaktervolle villa op zo’n mooie locatie te kunnen wonen. U heeft nu de unieke kans om dit te realiseren!