Op het eerste gezicht lijkt het verkopen van een woning een eenvoudige transactie tussen koper en verkoper. Echter blijkt in de praktijk dat er meer bij komt kijken. En dat veel kansen niet worden benut. Gebruik onze tips voor een succesvolle verkoop van jouw huis.

Houd niet krampachtig vast aan de vraagprijs

Je hebt het huis voor een bepaalde prijs gekocht, hebt er mooie momenten beleefd en herinneringen aan over gehouden. Maar dat is geen reden voor een hogere vraagprijs. De vraagprijs wordt voor een groot gedeelte bepaald door de huizenmarkt. Staat de woning lange tijd te koop en zijn er weinig bezichtigingen? Dan heb je mogelijk te hoog ingezet met de vraagprijs. Het verlagen van de vraagprijs kan iemand die twijfelt over de streep trekken om toch te komen kijken of een bod uit te brengen.

Eerste indruk bij bezichtiging

Ook bij een bezichtiging geldt; een eerste indruk kun je maar één keer maken. Tijdens dit bezoek van potentiële kopers moet alles aan de woning kloppen. Een woning die niet is schoongemaakt kan al een deal breaker zijn. Zorg ervoor dat mensen een goed gevoel overhouden aan hun bezichtiging.

Promoot de woning

Vergroot de kans dat geïnteresseerden de woning zien. Het huis op Funda en andere woningsites plaatsen zorgt ervoor dat je het bereik vergroot. Maar ook social media zijn belangrijk voor het bereiken van potentiële kopers. Met name social media pagina’s van makelaars hebben veel connecties met woningzoekenden.

Men wilt een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de woning om contact op te nemen voor een bezichtiging. Foto en video zijn daarbij zeer belangrijk! Video, 360 graden foto’s en hoogtefoto’s tonen het juiste perspectief van een ruimte. Zorg bij de verkoop voor een actieve promotiecampagne en duidelijk beeldmateriaal.

Gebruik de juiste onderhandeltechnieken

Goed onderhandelen is een vak en het vinden van de gulden middenweg is onontbeerlijk om uiteindelijk tot een succesvolle deal te komen. Open kaart spelen kan de deal versnellen, maar je kunt je daarmee ook in de vingers snijden. Terwijl hoog van de toren blazen juist kan afschrikken. Ben je onervaren in het onderhandelen bij de verkoop van een woning? Dan kan het waardevol zijn om de hulp van een verkoopmakelaar in te roepen.

Benut de kennis van anderen

De voorgaande tips kun je benutten om de woning volledig in eigen beheer te verkopen. Maar ervaring met het verkoopproces kan van hoge toegevoegde waarde zijn. Onze makelaars beheersen bovengenoemde disciplines en vergroten de kans op een snelle verkoop aanzienlijk. Verkoop je binnenkort je woning en heb je daarbij hulp nodig? Neem contact met ons op en we bespreken vrijblijvend alle mogelijkheden.