DNB heeft afgelopen week een onderzoek gepubliceerd waarin onder andere blijkt dat de woningmarkten van de grote steden en met name in Amsterdam en Utrecht ‘oververhit’ zijn. Het gevolg hiervan is dat gezinnen uit deze steden uitwijken naar omringende gemeentes, naar groenere woonmilieus met eengezinswoningen. Amersfoort is natuurlijk zo’n gemeente waar mensen uit de grote steden naar toe kunnen trekken en krijgt dus te maken met veel potentiële kopers uit de grote steden.

Zet je huis te koop

Amersfoort biedt met de wijk Vathorst natuurlijk veel nieuwbouwwoningen en de bouw van nieuwe kavels loopt voorspoedig op dit moment. Maar ook de andere evenzo mooie wijken zijn zeer in trek. De stad Amersfoort is een groeistad en is altijd blij met nieuwe aanwas. Deze trend betekent ook dat in Amersfoort de verkopende partij het voor het zeggen krijgt. Een mooi moment om je huis te koop te zetten dus. Wanneer kopers graag ergens willen wonen, dan zijn ze ook sneller bereid richting de vraagprijs te bewegen, ze zullen eerder geneigd zijn akkoord te gaan met jouw wensenlijstje. Denk hierbij aan zaken als wanneer wil jij de overdracht hebben, laat je de gordijnen achter, neem je de houten vloer mee en natuurlijk de prijs van je woning om maar een paar voorbeelden te noemen.

Welke wensen heb je?

Des te belangrijker is het dat je je goed laat voorlichten over de mogelijkheden en dat je je door de juiste partij laat vertegenwoordigen tijdens het onderhandelingsproces. Wanneer je besluit om je huis te willen verkopen, helpen wij je als verkoopmakelaar graag met het samenstellen van jouw wensen en met de onderhandelingen tussen jou en de jonge hoogopgeleiden die met hun gezin naar Amersfoort willen komen.

Benieuwd naar de mogelijkheid om jouw huis in de verkoop te zetten? Neem vrijblijvend contact met ons op!