Het eerste kwartaal van 2021 is inmiddels een paar weken afgelopen. Dat betekent dat het NVM de kwartaalcijfers van de landelijke en regionale woningmarkt bekend heeft gemaakt. Onderstaand vind je de belangrijkste cijfers voor Amersfoort en omstreken.

Koopwoningmarkt regio Amersfoort

Het jaar 2021 is voor woningbezitters goed van start gegaan. De totale verkoopprijs en verkoopprijs per vierkante meter zijn gestegen. De grootste prijsstijging is bij tussenwoningen. Wel zijn er minder verkochte woningen te noteren. Een trend die de afgelopen jaren elke keer plaatsvond in het eerste kwartaal.

1e kwartaal 2020 Ontwikkeling t.o.v. Q4 2020 Ontwikkeling t.o.v. Q1 2020
Aantal verkochte woningen 586 -30,4% -9,9%
Gemiddelde verkoopprijs €418.000 +3,2% +13,0%
Verkooptijd 26 dagen +3,2% -21,9%

Landelijke cijfers

Landelijk gezien lopen de statistieken van regio Amersfoort iets achter op het gemiddelde. Zowel op het gebied van aantal transacties, de gemiddelde verkoopprijs als de verkooptijd. Ook landelijk is deze trend de afgelopen jaren te zien. Het eerste kwartaal is duidelijk de minst favoriete periode om een huis te verkopen.

Schakel de hulp van Govaert in

De Nederlandse woningmarkt is nog steeds in een opwaartse spiraal. Wil je in deze overspannen woningmarkt hulp bij het kopen van een woning? Of wil je jouw eigen huis verkopen? Wij zijn een erkend NVM makelaar in Amersfoort en gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.