Veel makelaars kunnen moeiteloos opnoemen wat er komt kijken bij het (ver)kopen van een huis. Maar makelaars die al jaren in het vak zitten bekijken de zaken toch net iets anders. Hun ervaring heeft hen geleerd bepaalde zaken toch anders aan te pakken. In deze blog leggen we uit wat de voordelen van een ervaren makelaar zijn.

Voorziet moeilijkheden en voorkomt problemen

Regelmatig worden er fouten gemaakt door een gebrek aan kennis of ervaring. Maar als je weet wat de veelgemaakte vergissingen zijn, dan is het eenvoudig om deze te voorkomen. Een ervaren makelaar voorziet problemen lange tijd vooraf en helpt je om deze te voorkomen.

Denk daarbij aan het wijzigen of schrappen van voorwaarden in het koopcontract. Of het bepalen van een onderhandelstrategie. Een ervaren makelaar kan haarfijn uitleggen waarom je iets wel of juist niet moet doen.

Weet wat wel en niet werkt

Grote kans dat een ervaren makelaar alles al een keer heeft gezien of meegemaakt. Plotseling veranderende marktomstandigheden, problemen met contracten en agressieve onderhandelingstactieken kennen geen geheimen. De makelaar weet wat wel en niet werkt en handelt daar naar.

De jarenlange ervaring van een goede makelaar kan jou voor veel problemen behoeden. Hij kan plotselinge ontwikkelingen in de juiste context plaatsen of uitleggen waarom je niet in paniek moet raken bij een laatste bod van een koper. Kortom: zijn ervaring is goud waard!

Breed netwerk

Behalve de kennis die de makelaar heeft opgedaan, is ook het netwerk van groot belang. Ben jij op zoek naar een bepaalde woning of ga je jouw eigen huis verkopen? Een ervaren makelaar heeft door de jaren heen een uitgebreid netwerk opgebouwd. Hoe groter het netwerk, hoe groter de kans op een positief einde.

Kent de lokale huizenmarkt

Een ervaren makelaar kent de klappen van de zweep. In de loop der jaren heeft hij de hoogte- en dieptepunten van de huizenmarkt meegemaakt. Dit brengt jou als (ver)kopende partij rust en overzicht. De makelaar weet immers wat te doen en handelt niet overhaast. Dit helpt jou het maximale uit de situatie te halen.

Kom in contact met onze ervaren makelaars

Kom je graag in contact met een ervaren makelaar? Onze makelaars hebben jarenlange ervaring en zijn lid van het NVM.