Uit onderzoek van nu.nl blijkt dat steeds meer mensen kiezen voor een groene hypotheek. Wat een groene hypotheek is, de voordelen en voorwaarden vertellen we in deze blog.

Wat is een groene hypotheek?

De naam zegt het al; het is een duurzame hypotheek en deze kan alleen worden verkregen door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen. Als tegenprestatie bieden hypotheekverstrekkers een rentekorting aan voor woningen met een hoger energielabel. Naast minder energiekosten betaal je ook minder rente.

Voordelen

  • • Draag je steentje bij aan een beter milieu
  • • Lagere energiekosten
  • • Korting op hypotheekrente en dus lagere maandlasten

De voorwaarden voor een duurzame hypotheek

Alle hypotheekaanbieders meten de energiezuinigheid van een woning aan de hand van twee indicatoren; de energiezuinigheid en de EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). De energiezuinigheid is gekoppeld aan het energielabel en wordt gebruikt bij bestaande woningen. Nieuwe woningen zijn gekoppeld aan de EPC-waarde.

Elke hypotheekverstrekker hanteert hetzelfde meetstelsel voor de duurzaamheid van een woning. Het verschil zit in de voorwaarden die gesteld worden aan de lening. De Rabobank stelt bijvoorbeeld als voorwaarde dat al het hout in een huis duurzaam moet zijn gewonnen.

Schakel de hulp van Govaert in

Wij zijn een erkend NVM makelaar in Amersfoort en gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen. Ben je op zoek naar een nieuwe energiezuinige woning of wil je jouw eigen huis verkopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.