Een huis verkopen is niet iets wat je iedere dag doet. Niet zo vreemd dat het van belang is om een geschikte verkoopmakelaar te selecteren. Een ervaren en actieve verkoopmakelaar kan namelijk het verschil voor je maken en ervoor zorgen dat je huis binnen een kort tijdsbestek wordt verkocht. Maar hoe vind je een goede verkoopmakelaar? Een aantal tips & tricks.

Een professionele verkoopmakelaar is vakbekwaam en weet precies wat hij of zij moet doen om een woning snel te kunnen verkopen tegen een aantrekkelijke prijs. Maar, net zoals het huizenaanbod is ook het makelaarsaanbod uitgebreid. In elke regio heb je vaak meerdere makelaars. Aan jou als verkoper de taak om de juiste keuze te maken. Lastig zat!

Waar moet een goede verkoopmakelaar aan voldoen?

Begin je zoektocht naar de juiste verkoopmakelaar altijd met een voorselectie die je opstelt aan de hand van jouw persoonlijke eisen. Bekijk het vanuit je eigen perspectief: hoe handelt jouw ideale makelaar? Geef je de voorkeur aan kennis van de stad Amersfoort? Een groot netwerk? Een persoonlijke en proactieve aanpak misschien?

Aan de hand van de door jou opgestelde criteria kun je een aantal kennismakingsgesprekken met makelaars inplannen. Een ervaren verkoopmakelaar is goed voorbereid op dit gesprek, luistert specifiek naar jouw wensen en durft je daarnaast te voorzien van passend, maar vooral objectief advies. Ook is hij of zij transparant als het gaat over makelaarskosten. Wanneer het gaat om het bepalen van een realistische vraagprijs is ook gedegen kennis van de regio Amersfoort zeker niet onbelangrijk.

Op zoek naar een verkoopmakelaar? Neem contact met ons op!

Ben je momenteel op zoek naar een geschikte verkoopmakelaar? Bij Govaert zijn we er voor jou, en daar mag je ons iedere dag aan houden. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en wie weet kunnen we je helpen met de verkoop van jouw woning!