In de huidige woningmarkt worden woningen verkocht nog voordat ze online staan. Via Facebook of mond tot mond worden woningen verkocht zonder dat er een makelaar aan te pas komt. Maar is een huis verkopen zonder makelaar wel verstandig?

Bespaar op de kosten

Door de verkoop van de woning in eigen hand te houden kun je besparen op de kosten. Een verhuizing is immers al kostbaar genoeg. Zelf de verkoop leiden is een aantrekkelijke optie, maar je loopt ook een aantal voordelen van een makelaar mis.

Meer kennis, ervaring en deskundigheid

Niemand kent jouw woning beter dan jij, maar heb je ook kennis van andere zaken die bij de verkoop van de woning komen kijken. Dat geldt voor het maken van interieurfoto’s, het rondleiden bij een bezichtiging of het onderhandelen met geïnteresseerden. Een makelaar heeft jarenlange ervaring met alle zaken die bij de verkoop nodig zijn en kan voor jij het optimale resultaat behalen.

Betere onderhandelingen

Onderhandelen is niet voor iedereen weggelegd. Ga je liever een onderhandeling uit de weg, dan is het aan te raden een makelaar in de arm te nemen. Maar zelfs als je onderhandelen leuk vindt, dan nog is het goed je af te vragen of je over de prijs van je eigen woning wilt onderhandelen. Het is uiteraard niet te vergelijken met het onderhandelen op een markt.

Meer juridische zekerheid

Samenwerken met een makelaar geeft je meer juridische zekerheid. Een makelaar weet welke rechten en plichten je als verkoper van een woning hebt. Als je een woning zonder makelaar verkoopt, dan betekent dit dat je bijvoorbeeld zelf het koopcontract zal moeten controleren op onjuistheden.

Potentiële kopers mislopen

Hoe aantrekkelijk het ook klinkt in de huidige woningmarkt, zelf een huis verkopen heeft invloed op het bereik. Met name het netwerk van een makelaar is van grote waarde. Mogelijk zijn er al potentiële kopers bekend die je zou mislopen als je zelf de woning verkoopt.

Verstandig om zelf de woning te verkopen?

Heb je voldoende kennis van alle zaken met betrekking tot het verkopen van een woning? Dan kan het lonen om zelf de verkoop te regelen. Ontbreekt deze specifieke kennis, dan raden wij aan om een makelaar in te schakelen. Een goede makelaar verdient tenslotte zijn kosten weer terug.

Ga je jouw woning verkopen en ben je op zoek naar een deskundige makelaar? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met een snelle en soepele verkoop van de woning.