Goede woonvoornemens gemaakt dit jaar? Dat is mooi! Het kopen of huren van een woning is in 2017 namelijk nog altijd aantrekkelijk. Voor potentiële kopers komt dat voornamelijk door de nog altijd lage hypotheekrente. Interessant voor potentiële huurders is de stijging van de huurtoeslag, een groter aanbod van middeldure huurwoningen en een lagere huurstijging in de sociale sector. Ongeacht of je wil kopen of huren in 2017, de makelaars van Govaert staan voor je klaar.

Meer redenen om in 2017 een huis te kopen

Naast de lage hypotheekrente zijn er meer redenen om dit jaar een woning te kopen. Zo mogen mensen dit jaar meer belastingvrij schenken aan anderen. Vanaf 2017 mag iedereen je eenmalig maximaal  €100.000 schenken. De schenking kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de aankoop van een huis, maar ook voor de aflossing van je hypotheek. Daarnaast gaat het maximale leenbedrag dit jaar voor alle inkomens wat omhoog. Heb je een partner en hebben jullie beiden een inkomen, dan stijgt het maximale bedrag dat jullie kunnen lenen zelfs nog iets meer.

Ben je op zoek naar een nieuwe koopwoning, dan kunnen wij je in 7 overzichtelijke stappen succesvol begeleiden richting een succesvolle eigendomsoverdracht. En het woningaanbod? Dat is, zeker in de regio Amersfoort, al enige tijd zeer uitgebreid. Vooral in en rondom de binnenstad staat op dit moment een aantal aantrekkelijke woningen te koop.

Liever huren in plaats van kopen?

Wil je liever een huis huren in plaats van kopen? Ook dan ben je bij Govaert aan het juiste adres. Qua locatie is het aanbod van huurwoningen goed te vergelijken met het aanbod van koopwoningen. Op dit moment bieden we namelijk tal van appartementen te huur aan in of in de buurt van de Amersfoortse binnenstad. Het gaat voornamelijk om appartementen die ideaal zijn voor gezinnen die een tijdelijke oplossing zoeken of jonge stellen die graag dicht bij hun werk willen wonen.

Een woning huren: de voordelen

Hoewel je als huurder vanzelfsprekend minder vrijheid hebt om je woning volledig naar eigen wens aan te passen, kun je profiteren van diverse voordelen. Als huurder heb je namelijk wettelijke huurbescherming en kom je in sommige gevallen in aanmerking voor huurtoeslag. Daarnaast ben je niet afhankelijk van de situatie op de huizenmarkt.

Interesse in een koop- of huurwoning?

De makelaars van Govaert kunnen je een totaaloplossing bieden en staan je bij met onafhankelijk en professioneel advies. Zin om samen op zoek te gaan naar jouw nieuwe droomhuis? Neem vrijblijvend contact met ons op!