Het voorjaar is één van de beste, zo niet de beste periode om je huis te verkopen. Waarom dat is? Dat leggen we in deze blog uit aan de hand van enkele voordelen.

Hogere opbrengsten

In juli en december verhuizen de meeste woningen van eigenaar. Dat houdt in dat enkele maanden daarvoor huizen worden aangeboden op de woningmarkt. Woningmarktexpert Paul de Vries sprak op nu.nl dat woningen in het voorjaar het meeste geld opleveren. Door een patroon in de woningprijsontwikkeling weten we dat prijzen in de eerste helft van het jaar sneller toenemen dan in de tweede helft van het jaar.

Prachtige woningpresentatie

Niet iedereen kan zich tijdens een bezichtiging inbeelden hoe een huis eruit ziet met hun eigen spullen. Of hoe een tuin eruit ziet als het in bloei staat. Vooral voor deze groep mensen is de voorjaar de ideale periode om een huis te kopen. De geur en kleur van bloemen en planten en een lentezonnetje hebben veel invloed op de woningpresentatie. Het zorgt ervoor dat foto’s mooier worden en een beter beeld geven. Allemaal zaken die bijdragen aan extra interesse van potentiële kopers.

Meer bezichtigingen

De woningpresentatie heeft ook direct invloed op het aantal bezichtigingen. Sprekende foto’s en eventueel video zorgen ervoor dat de woning direct opvalt. Het vergroot de kans op meer animo en meer bezichtigingen.

Positieve indruk van de woning

De woningpresentatie is de voorbereiding op bezichtigingen. Maar ook tijdens de bezichtigingen zelf doen veel licht in huis en een tuin die in bloei staat wonderen. Aandachtspunten die met name tijdens de herfst en winter een kleinere kans hebben.

Hulp nodig bij het (ver)kopen van een woning?

Uiteraard heeft elk seizoen z’n charme bij het verkopen van je woning. Bij Govaert Makelaardij hebben we jarenlange ervaring en kunnen we jou op elk moment ondersteunen bij de (ver)koop van een huis. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.