Het behoeft weinig uitleg dat leegstand vaak leidt tot verpaupering en waardedaling. Leegstaand vastgoed heeft veelal een negatieve invloed op de beeldkwaliteit van de stad en, niet te vergeten, de portemonnee van de pandeigenaar. Het volledig ontzorgen van vastgoedbeleggers doen we daarom al jaren succesvol: van zoektraject tot aankoop, van verhuur tot beheer.

Govaert Makelaardij: ondersteuning tijdens het aankooptraject

De vastgoedmarkt is zeer dynamisch. Expertise en up-to-date kennis is nodig om een sterke vastgoedportefeuille op te bouwen. Logisch dat u moeite heeft om op de hoogte te blijven van alle ins & outs op vastgoedgebied. Naast de aan- en verkoop van reguliere woningen adviseren en begeleiden wij daarom ook bij de aankoop en verkoop van beleggingspanden. Onze financiële achtergrond en jarenlange ervaring als betrokken NVM-makelaar op de Amersfoortse woningmarkt komt daarbij goed van pas.

Govaert: 2 afdelingen, 1 totaaloplossing

Govaert bestaat uit een afdeling ‘Makelaardij’ en een afdeling ‘Verhuur & Beheer’. De synergie tussen deze afdelingen zorgt ervoor dat we beleggers een totaaloplossing kunnen bieden. Dus heeft u samen met Govaert Makelaardij een pand gekocht dat u zo snel mogelijk wilt verhuren? Dat kan met Govaert Verhuur & Beheer. Met deze afdeling leggen we namelijk al jaren duurzame verbindingen tussen verhuurders en huurders.

Govaert Verhuur: de verbinding tussen verhuurder en huurder

Zo vormt een uitgebreid netwerk een belangrijk wapen in de strijd tegen leegstand in de regio Amersfoort. Dankzij dit netwerk zijn we altijd in staat een voorspoedige en vooral juiste huuroplossing aan te bieden wanneer een woning eerder is verkocht dan dat er een nieuwe woning is gevonden. Net zo eenvoudig en snel wordt er een passende huurder geselecteerd die perfect bij de te verhuren woning past.

Meer over onze afdeling Verhuur leest u hier.

Govaert Beheer: uit liefde voor vastgoed

Ieder pand heeft onderhoud nodig. Dat geldt niet alleen voor leegstaande panden, maar ook voor panden die volop in gebruik zijn. Dus; ongeacht of u uw pand verhuurt; u kunt Govaert inschakelen voor administratief beheer, commercieel beheer en technisch onderhoud. Zo behoudt het door u aangekochte vastgoed haar waarde.

Meer lezen over Govaert Beheer doet u hier.

Wetsvoorstel doorstroming huurmarkt

Goed om te weten; per 1 juli 2016 zijn er wijzigingen in het huurrecht ingevoerd. Het betreffende wetsvoorstel ‘doorstroming huurmarkt’ breidt via een wijziging van het Burgerlijk Wetboek de mogelijkheden voor tijdelijke huurcontracten uit. Dankzij dit voorstel kan een deel van de woningvoorraad makkelijker gereserveerd worden voor doelgroepen die nu lastig aan passende huisvesting kunnen komen.

Verder komt er een huurcontract van maximaal 2 jaar en een huurcontract van maximaal 5 jaar voor onzelfstandige woonruimte. Deze contracten eindigen na de afgesproken termijn van rechtswege. De verwachting is dat deze nieuwe contractvorm het aanbod vergroot, omdat aspirant-verhuurders eenvoudiger kunnen overgaan tot verhuur van woonruimte. In de wet is expliciet vastgelegd dat woningcorporaties, afgezien van een aantal uitzonderingen, geen contracten van maximaal 2 jaar voor zelfstandige woningen mogen aanbieden.

Meer weten?

Het beperken van leegstaande woningen in Amersfoort en omgeving is voor ons geen bijzaak, maar een sport. Bent u belegger en wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Neem contact met ons op en maak direct een afspraak!