Het kopen of verkopen van je huis is een grote stap. Eentje die zorgvuldig moet verlopen, want de invloed van deze keus is groot en voor langere tijd. Het is aan te raden je daarbij te laten adviseren en begeleiden door een vakbekwame makelaar. Maar hoe weet je dat je de juiste makelaar gevonden hebt? In deze blog volgen drie tips om je keuze eenvoudiger te maken.

  1. 1. Bereikbaarheid, zowel fysiek als op afstand

Een bereikbare makelaar is wel zo fijn. Het zorgt ervoor dat je een goede band krijgt met de makelaar. Kun je bijvoorbeeld ‘s avonds en in het weekend de makelaar bereiken? Daarnaast is het prettig als je een makelaar ook op een moderne manier kan contacten zoals bijvoorbeeld via de e-mail. Het spreekt haast voor zich, maar zorg er ook voor dat je een makelaar kiest in de buurt van waar je koopt of verkoopt, zodat je eventueel langs kan gaan, of de makelaar ook snel kan komen.

2. Zoek of vraag naar referenties van ex-klanten

Hoe doet een makelaar het? Eigenlijk is dit een belangrijke tip om uit te voeren om te komen tot een gedegen beslissing. Praat bijvoorbeeld met mensen die al eerder in zee zijn geweest met de makelaar voordat je er een in de arm neemt. Of bekijk online reviews op Google, Funda, Facebook, et cetera.

3. Spreek een variabele prijs af

Door een variabele prijs af te spreken kun je zelf de regie houden over de kosten die je hebt aan een makelaar. Zo kun je afspreken dat wanneer de verkoopprijs hoger is, de makelaar een bonus krijgt. Of wanneer de verkoopprijs lager uitvalt, de makelaar iets inlevert. Een win-win situatie voor beiden. Zoek goed van tevoren uit of en bij welke makelaar een soortgelijk model wordt aangeboden.

Bij Govaert Makelaardij zijn alle 3 bovenstaande tips mogelijk! Wij zijn zelfs één van de weinige kantoren die ook op zaterdag geopend zijn. Wil je kopen of juist verkopen? Heb je meer vragen, neem dan contact met ons op.