Het is herfst. Buiten waait en regent het, alle tuincentra staan vol met Kerstattributen, ballen, lichtjes, sneeuw en engelenhaar zijn niet aan te slepen. Heerlijk natuurlijk om je huis lekker sfeervol in te richten maar wanneer je van plan bent je huis te verkopen is het wellicht verstandig nog even te wachten met je huis decemberproof te maken.

Geen boom met ballen

Het maakt de maand december zo aantrekkelijk, een kerstboom, veel ballen, kaarsjes, sneeuw, etc. Maar wanneer je in december je huis te koop zet, moet je je wel realiseren dat het mogelijk is, dat deze in januari of februari nog steeds te koop staat. Dan is het niet handig om foto’s van je huis online te hebben, waar de kerstballen en sneeuw te zien is. Onze tip is dan ook: zorg dat de foto’s gemaakt zijn voor je gaat decoreren of dat de attributen makkelijk verplaatsbaar zijn.

Een fris huis verkoopt beter

Ook is het voor het fotograferen van je huis handig om je huis opgeruimd te hebben. Bovendien is overdaad niet handig en leidt het af van de woning. Tijdens de decembermaand zijn de huizen vaak voller en ‘rommeliger’, denk aan cadeaus, kerststukken en dergelijke. Ook hier geldt dat het aan te raden is de fotografie van je huis vóór danwel na de feestdagen te maken. Dit bevordert de verkoop. Aan te raden is dan ook om voor je foto’s van je huis laat maken, eens even goed huis te houden en op te ruimen.

Oliebollen en familiebezoek

Tijdens de feestdagen zijn de meeste mensen niet geneigd om huizen te gaan bezichtigen. Familiebezoek, cadeaus uitpakken en ruilen zijn dan aan de orde van de dag. Bovendien moeten er veel boodschappen gedaan worden, oliebollen gebakken en noem maar op. De mensen hebben simpelweg geen tijd uitgebreid op huizenjacht te gaan. Tip: Zorg dat je voor de feestdagen je huis te koop hebt staan, of pas na nieuwjaarsdag. Dat maakt de kans groter dat je huis bekeken wordt en sneller verkoopt.

Wil je nog meer tips omtrent de verkoop van je huis? Benieuwd naar de mogelijkheid om jouw huis te verkopen? Of kennis maken voor een oriënterend gesprek? Neem vrijblijvend contact met ons op!