In juli werd de hypotheekrente nog verhoogd, maar inmiddels hebben de geldverstrekkers weer verlagingen doorgevoerd de afgelopen weken. Inmiddels is de tienjaarsrente voor een hypotheek met NHG weer door de magische grens van 2% gebroken, naar 1,98% Wat betekent dit?

Verkopen!

De markt werd al enigszins overspoeld door mensen die nu een huis willen kopen, vanwege de lage rentestand. Nu die nog lager is, zal het aantal kopers nog meer toenemen. Er dreigt een chronisch tekort te komen, want er zijn simpelweg niet genoeg woningen om aan de vraag te voldoen. Ook de bouw kan de vraag niet bijhouden.

Dit betekent dat het voor jou als huizenbezitter enorm interessant wordt om te overwegen je huis te koop te zetten. Omdat de vraag hoog is, zal ook de prijs die je kunt vragen voor het huis interessant worden. Kopers willen snel beslissen en zullen weinig bezwaar hebben richting de vraagprijs te willen bieden. Sterker nog; er zijn inmiddels vele gevallen bekend waar men boven de vraagprijs uitkwam.

Nog meer voordeel

Niet alleen de vraagprijs is voor jou interessant, verkopen geeft je ook de mogelijkheid te profiteren van deze lage rentestand. Want zodra je verkoopt, moet je natuurlijk ook weer een huis terugkopen. Je hebt tenslotte wel een dak boven het hoofd nodig. Dit houdt in dat jij, wanneer je terugkoopt, een nieuwe hypotheek kunt afsluiten en dus ook kunt profiteren van deze historisch lage rente.
Volop kansen dus!

Benieuwd naar de mogelijkheid om jouw huis te verkopen? Van plan een huis te kopen? Of gewoon kennis maken? Neem vrijblijvend contact met ons op!