Dat het nu gunstig is om je huis te verkopen, mag geen verrassing zijn, maar niet in elk prijssegment verkoopt een huis even snel. Een huis verkoopt zich sneller als je je goed voorbereid voordat je je huis verkoopt. Lees in deze blog drie tips.

 

De eerste indruk: zorg voor een opgeruimd huis

Het begin van iets nieuws, de verkoop van je huis. Vaak een lastige keuze, want je verlaat een huis vol met herinneringen en dat is toch best spannend. Misschien is het huis simpelweg te klein geworden of heb je je droomhuis gevonden. Het liefst wil je je huis zelf zo snel mogelijk verkopen. De eerste indruk is ontzettend belangrijk om de potentiële koper te kunnen overtuigen. Ze haken gemakkelijk af als de eerste indruk niet goed is, daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Maar met welke zaken dien je rekening te houden als het gaat om de verkoop van je huis?

 

De verkoop: schakel verkoopmakelaar in

Veel verkopers denken zelf hun huis te kunnen verkopen, maar de kracht van een (NVM)makelaar wordt toch wel onderschat. Een makelaar kent namelijk de woonplaats als geen ander, de potentiële doelgroep en weet slimme verkooptechnieken toe te passen. Als je besluit om je huis te verkopen schakel dan een NVM-makelaar in. Met een vrijblijvend verkoopadvies en gratis deskundige waardebepaling weet je meteen precies wat er nodig is om de verkoop van je huis succesvol af te ronden.

Stapsgewijs op weg naar een geslaagde verkoop:

Het verkopen van je huis is een spannend proces, maar met een goede voorbereiding is de kans het grootst dat je het huis snel verkoopt. Bekijk de onderstaande tips:
 

  • Schakel altijd een NVM-makelaar in. Samen kunnen jullie de waarde van de woning bepalen. De makelaar kan bepalen wat de technische staat is van jouw woning en weet alles over gemeentelijke belastingen en vergelijkbare huizenprijzen. Onderschat een makelaar niet, hij heeft een uitgebreid netwerk.
  • Als verkoper doe je er goed aan om je huis in een nette en verzorgde staat te tonen als er potentiële bezoekers over te vloer komen. Zorg ook dat kleine reparaties uitgevoerd zijn. Klein gaatje in de muur, lekkende kraan, losse deurkruk, allemaal wat voorbeelden die je kunt oplossen.
  • Zorg ervoor dat je huis altijd goed in de belangstelling staat. Dit kan via social media of websites als Funda. Ruim 98% bekijkt een woning in eerste instantie eerst via internet. Daarom is het maken van mooie, duidelijke foto’s belangrijk.

 

Kunnen wij je helpen met de verkoop?

Wil jij je huis verkopen en ben je op zoek naar een bevlogen makelaar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.