Op dit moment hebben we te maken met een historisch lage hypotheekrente. Deze varieert tussen de 1,5% en 2,5%, afhankelijk van het aantal jaren dat je deze vastlegt. Wellicht is jouw rente nu een stuk hoger en denk je aan oversluiten. Dat kan natuurlijk en in sommige gevallen is dat de beste oplossing, maar niet altijd.

Sparen tegen hoge rente

Heb je bijvoorbeeld een hypotheek met een spaardeel, dan wordt die rente ook lager en spaar je veel minder. Daarnaast bestaat er natuurlijk ook de kans dat je rentevaste periode nog niet voorbij is, en dan zul je de betreffende bank een vergoeding moeten betalen, de welbekende ‘boete’. Bovendien komen bij oversluiten ook diverse kosten om de hoek, waardoor het niet altijd voordelig uitpakt.

Dalende vaste lasten

Er is nog een manier, waardoor je vrij eenvoudig en voordelig wel gebruik kunt maken van de historisch lage rentestand: verkopen! De huizenprijzen zijn weer op het oude niveau en blijven voorlopig nog stijgen. Dat betekent dat je voor je huidige woning waarschijnlijk net zo veel, misschien zelfs meer krijgt dan je er voor betaalde. Wanneer je dan in nagenoeg dezelfde prijsklasse een woning terugkoopt, sluit je een nieuwe hypotheek af, met de bijbehorende lage hypotheekrente. Je woningcomfort blijft nagenoeg hetzelfde, misschien verbetert het zelfs iets, terwijl je rente en daarmee je vaste lasten aanzienlijk omlaag gaan.

 Voordelig profiteren

Het mooie aan deze constructie is dat het bij vrijwel iedere hypotheekvorm mogelijk is. Je huis in de verkoop zetten kan daarmee een handige manier zijn om voordelig te profiteren van de lage rentestand. De huizen in Amersfoort zijn erg gewild op het moment, dus de verkoop van je huis kan op korte termijn geregeld worden. Laat je uiteraard wel goed adviseren over de mogelijkheden, we hebben het hier niet over een broodje kaas.

 

Benieuwd naar de mogelijkheid om jouw huis in de verkoop te zetten? Neem vrijblijvend contact met ons op!