De lage rentestand zorgt ervoor dat het niet interessant is om geld op de bank te laten staan. Veel spaarders zoeken daarom naar een veilige en rendabele belegging. Het kopen van een tweede woning voor verhuur binnen de vrije sector geeft meer zekerheid en levert een hoger rendement op dan banksparen. In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn en hoe Govaert je daarbij kan helpen.

Wat zijn de voordelen van beleggen?

  • Verhuur

Het verhuren van de woning is reden nummer 1 voor beleggers om te beleggen in een woning. Het kopen van appartementen, maar ook van studentenkamers en studio’s zijn een slimme investering. Het zijn woningen waar veel vraag naar is en de kans op leegstand klein is. Maandelijks betalen huurders huur en zorgen op die manier voor een vaste inkomen voor de belegger.

  • Blijvend inkomen

Een tweede voordeel is dat er bijna geen extra werkzaamheden hoeven worden gedaan. De inkomsten zijn passief, wat inhoudt dat je niet hoeft te werken zoals iemand in loondienst.

  • Hypotheekkosten financieren

Een goed lopende huurwoning zorgt voor een constante stroom aan inkomsten. De huurinkomsten kun je gebruiken om de hypotheek af te lossen. De bank kan bij een woning met goede huurperspectieven zelfs gemakkelijker een hypotheek verstrekken.

  • Verkopen met winst

Uiteraard kan er ook altijd voor worden gekozen om de woning te verkopen. Door in te spelen op de woningmarkt kan de woning worden verkocht met winst.

Alles onder één dak bij Govaert

Bij het kopen en verhuren komen veel zaken kijken waar je als belegger wellicht geen tijd of kennis van hebt. Zeker als je voor de eerste keer gaat beleggen, dan is het verstandig om de hulp van een aankoopmakelaar in te schakelen. Govaert helpt met het kopen én verhuren in Amersfoort en omgeving.

Ben je geïnteresseerd in het beleggen in onroerend goed? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we kijken op welke wijze we jou het beste kunnen helpen.