Het eerste kwartaal van 2022 is alweer voorbij. En dat betekent dat het NVM de marktinformatie van koopwoningen in januari, februari en maart bekend heeft gemaakt. Onderstaand vind je de belangrijkste cijfers voor Amersfoort en omstreken.

Koopwoningmarkt regio Amersfoort

Ten opzichte van het vorige kwartaal zijn de verkoopprijs en verkoopprijs per vierkante meter licht gedaald. Er is ook 12% meer aanbod dan vorig kwartaal. De laatste keer dat het aanbod was gestegen t.o.v het kwartaal ervoor gebeurde in plaats in Q2 van 2020.

4e kwartaal 2021 Ontwikkeling t.o.v. Q3 2021 Ontwikkeling t.o.v. Q4 2020
Aantal verkochte woningen 2.723 -22% -17%
Gemiddelde verkoopprijs €505.000 -0,1% +16,7%
Verkooptijd 21 dagen -5% -22,2%

Landelijke cijfers

Landelijk gezien is er een iets grotere daling in de het aantal verkochte woningen dan in de regio Amersfoort. De prijsstijging ten opzichte van vorig jaar is landelijk gezien ook iets minder dan die in de regio Amersfoort. Verder is de daling in het aantal woningen dat te koop gezet is landelijk gezien groter dan in de regio Amersfoort.

Schakel de hulp van Govaert in

Wil je in deze overspannen woningmarkt hulp bij het kopen van een woning? Of wil je jouw eigen huis verkopen? Wij zijn een erkend NVM makelaar in Amersfoort en gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.