De kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft dit jaar op € 245.000. Minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok en het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) hebben hierover onlangs een overeenstemming bereikt. Goed nieuws voor potentiële huizenkopers. Maar waarom is dit goed nieuws? In dit artikel lichten we graag het een en ander toe.

Positief nieuws voor huizenkopers

De overeenstemming tussen minister Blok en het WEW is goed nieuws voor mensen die een koopwoning op het oog hebben, omdat ze voor de aankoop van een woning met een prijs tot € 231.132 blijven profiteren van de voordelen van een NHG-lening. “Een eigen huis moet bereikbaar blijven voor zo veel mogelijk mensen. NHG is er voor mensen die geen hoog inkomen hebben, maar wel op een verantwoorde manier een woning willen kopen”, laat WEW-directeur Arjen Gielen weten in een officiële persverklaring.

Geplande verlaging niet doorgevoerd

Voorafgaand aan de nieuwe NHG-afspraken had de overheid het plan om de kostengrens per 1 juli van dit jaar naar een bedrag van € 225.000 te verlagen. Vorig jaar werd de grens door de overheid al verlaagd van € 265.000 naar € 245.000. Echter, omdat de huizenprijzen de laatste maanden zijn gestegen, wordt de verlaging van de NHG-kostengrens niet doorgevoerd. Het resultaat: een gunstig en gezond klimaat voor potentiële kopers. Gielen: “Met NHG durft ook de bank de financiering aan en krijgen deze mensen de mogelijkheid om een woning aan te kopen. Daarnaast, ook niet onbelangrijk, worden de rentetarieven voor deze huizenkopers voordeliger, en hun maandlasten lager.”

Govaert staat klaar voor potentiële huizenkopers

Ben je al een tijdje op zoek naar een geschikte koopwoning in de regio Amersfoort en wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Bij Govaert hebben we het huis op de juiste plek en staan we niet alleen voor je klaar met passend woonadvies, maar ook met deskundige begeleiding op financieel vlak. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefonisch via 033-463 04 44.