Waar vele branches hinder ondervinden van de Coronacrisis blijft de woningmarkt onverstoord verder gaan. Waar het in de lijn der verwachting lag dat verkoopprijzen en het aantal bezichtigingen zou afnemen, is dat niet gebeurd.

Cijfers volgens NVM

Uit analyses van een dochteronderneming van NVM, Brainbay, blijkt dat er de afgelopen periode meer huizen zijn verkocht dan het gemiddelde voor de lockdown. Tijdens de tweede week van mei lag het weekgemiddelde ruim 23% hoger dan voor de lockdown.

Verder zijn er nog andere positieve statistieken:

  • • Er staan meer woningen te koop dan een jaar geleden.
  • • Het aantal dagen waarbinnen een woning wordt verkocht ligt lager dan een jaar geleden.
  • • De woningprijs is tussen half april en mei licht gestegen in vergelijking met de maand voor de lockdown.

 

Dat er meer woningen te koop dan vorig jaar staan wordt ook bevestigd door Funda.

Bezichtigingen in aangepaste vorm

Een woning kopen zonder het eerst met eigen ogen te zien wordt vanzelfsprekend weinig gedaan. Er zijn enkele creatieve opties bedacht voor het bezichtigen van een woning tijdens de coronacrisis, zoals het rondleiden tijdens videobellen. Maar als koper zelf naar een bezichtiging gaan is nog steeds mogelijk. Al zijn er uiteraard wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Er zijn maximaal twee kijkers toegestaan bij de bezichtiging, de makelaar draagt handschoenen en desinfecteert zich regelmatig.

Huis verkopen of bezichtigen?

Wil je jouw huis verkopen? Of heb je een nieuwe woning op het oog en wil je deze graag bezichtigen? Neem contact met ons op en wij informeren je graag over de mogelijkheden.