Al jarenlang stijgen de huizenprijzen in Nederland. Waardoor het met name voor starters bijna  onmogelijk wordt om een woning te kopen. De gemeente Amersfoort gaat daar tegen optreden. In deze blog lees je wat de gemeente Amersfoort gaat doorvoeren.

40% gekocht door investeerders

Uit onderzoek van het AD blijkt dat in 2020 40 procent van de verkochte woningen in het stadscentrum van Amersfoort door investeerders werd opgekocht. In andere populaire wijken als het Soesterkwartier, de Koppel en het Bergkwartier was dit percentage tussen de 15 en 25 procent. Met name starterswoningen zijn populair door het grote aandeel rendement wat het kan opleveren.

Opkoopverbod voor beleggers

Binnenkort wordt de exacte invulling bekend, maar duidelijk is wel dat er opkoopbescherming komt in alle woonwijken van Amersfoort. Een eerder voorstel was gericht op bepaalde woonwijken en tot een WOZ-waarde van 312.000 euro. De Amersfoortse politiek wilt het opkoopverbod voor beleggers uitbreiden en het laten gelden voor alle woonwijken en tot een WOZ-waarde van 343.000 euro. Een stap in de goede richting voor particulieren die een woning in Amersfoort willen kopen!

Schakel de hulp van Govaert in

Wil je in deze overspannen woningmarkt hulp bij het kopen van een woning? Of wil je jouw eigen huis verkopen? Wij zijn een erkend NVM makelaar in Amersfoort en gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.