Er worden meer huizen verkocht dan dat je daadwerkelijk ziet. Niet alle te koop staande huizen krijgen namelijk een verkoopbord in de tuin. Deze woningen worden via de stille verkoop verkocht. Wat het precies is en de voor- en nadelen lees je in deze blog.

Wat is een stille verkoop?

Stille verkoop is het verkopen van je huis ‘onder de radar’. Er komt geen verkoopbord in de tuin en het wordt niet op Funda of andere woningwebsites aangeboden. Meestal vindt een stille verkoop plaats als makelaars onderling woningen en potentiële kopers bespreken. Of als bewoners ‘via-via’ geïnteresseerden kennen.

Voordelen

Sommige verkopers kiezen bewust voor een stille verkoop. Er zitten namelijk een aantal voordelen aan.

– Het voorkomt dat iedereen in je woning kan binnenkijken. Minder bezichtigingen betekent dat je privacy wordt gewaarborgd.

– Doorgaans zijn geïnteresseerden serieuzer, waardoor de kans op verkoop toeneemt.

– Stille verkoop kan worden gebruikt om de verkoopmogelijkheden te verkennen. Zo krijgt men meer inzicht in de looptijd en prijsstelling.

Nadelen

Toch zijn er niet alleen voordelen. Er kleven ook nadelen aan een stille verkoop.

– Je weet niet zeker of je het huis voor de “hoogste” prijs verkoopt. Het bereik is minder groot, waardoor er ook potentiële kopers verloren kunnen gaan.

– Door de kleinere doelgroep kan de verkoopperiode langer duren. Iets om rekening mee te houden als de woning op korte termijn verkocht moet worden.

Schakel de hulp van Govaert in

Twijfel je om jouw huis in de stille verkoop te doen? Wij hebben jarenlange ervaring en geven passend advies voor jouw woonsituatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies dat volledig is afgestemd op de recente ontwikkelingen in de markt en op jouw persoonlijke situatie. Wij zijn een erkend NVM makelaar in Amersfoort en gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen.