Het heeft jaren geduurd, maar eindelijk is het zover! De woningmarkt koelt af en dat is gunstig voor iedere huizenkoper. Toch zijn er wel aandachtspunten bij het kopen van een huis. Denk aan inflatie, rentestijging en hogere energieprijzen. In deze blog behandelen we een aantal tips, waardoor je ook in een afkoelende woningmarkt jouw huis kan verkopen.

Verkoopprijs

Funda is nog steeds het meest gebruikte kanaal voor het verkopen van woningen. De verkoopprijzen zijn gecategoriseerd, waardoor je net binnen of buiten een zoekopdracht kunt vallen. Een prijs van €399.000 kan er aantrekkelijk uitzien, maar er ook voor zorgen dat je niet wordt gezien. Kies een slimmere verkoopprijs boven een aantrekkelijke verkoopprijs.

Energielabel

Een trend die we de laatste maanden zien, zijn de toegenomen energieprijzen. De kosten zijn door het dak gegaan, waardoor men veel vaker op zoek is naar duurzame woningen. Uit onderzoek van Funda blijkt dat ruim twee derde van de zoekers met een koopintentie het energielabel belangrijker te vinden sinds de stijging van de energieprijzen. Daar komt bij dat ongunstige energielabels steeds vaker afschrikken. 31% ziet dan af van de koop.

NVM makelaar inschakelen

Tijdens de overspannen woningmarkt was een veelgehoorde gedachte dat er geen verkoopmakelaar meer nodig was. De afkoelende woningmarkt zorgt ervoor dat het verkopen van een huis meer tijd vergt. Een NVM makelaar kan daarbij ondersteunen, vermindert de stress en weet als geen ander waar de kansen liggen.

Schakel de hulp van Govaert in

Wil je hulp bij het kopen van een woning? Of wil je jouw eigen huis verkopen? Wij zijn een erkend NVM makelaar in Amersfoort en gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.