Een nieuwe woning kopen doe je niet iedere dag. Zeker als starter op de woningmarkt wil je graag goed geïnformeerd worden voordat je aan het aankoopproces begint. Er zijn namelijk verschillende belangrijke zaken die meespelen tijdens het kopen van een nieuw huis. Bij Govaert weten we precies met welke zaken je rekening dient te houden en helpen we je graag. Daarom geven we in deze blog een aantal handige tips voor starters op de woningmarkt.

Tip 1: Breng je woonwensen en budget in kaart

Starters op de woningmarkt krijgen tijdens het aankoopproces te maken met verschillende fases. Om te beginnen is het, voor je op huizenjacht gaat, aan te raden om je woonwensen concreet in kaart te brengen. Wil je in het centrum wonen of liever daarbuiten? Wil je in verband met eventuele gezinsuitbreiding een extra slaapkamer tot je beschikking hebben? Ook niet onbelangrijk: vraag jezelf af hoe lang je in je nieuwe huis wil blijven wonen.

Heb je al je woonwensen in kaart gebracht? Schakel dan een erkende hypotheekadviseur in. Hij kan je helpen met het vaststellen van een realistisch budget. Zo weet je precies in welke prijsklasse je een huis kunt gaan zoeken.

Tip 2: Schakel een aankoopmakelaar in

Een goede aankoopmakelaar luistert naar jouw wensen en weet altijd een passend woningaanbod samen te stellen. Een geschikte makelaar is proactief en heeft altijd een adviserende functie. Op basis van jouw wensen speurt hij dagelijks naar geschikte woningen. Heb je al een mooi huis op het oog? Dan stelt de makelaar een reële waardebepaling vast van deze woning.

Tip 3: Zorg voor een uitgebreide bouwtechnische keuring

Heb je samen met de makelaar jouw droomhuis gevonden, dan is het aan te raden om een onafhankelijke bouwkundige in te schakelen. Mocht jouw nieuwe woning zichtbare en/of onzichtbare gebreken hebben, dan zal de bouwkundige je hiervan op de hoogte stellen. Zo weet je als starter precies wat je op termijn aan kosten moet maken op het gebied van reparatie en onderhoud en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Ben jij starter op de woningmarkt?

Ben jij starter op de woningmarkt en heb je behoefte aan advies van een professionele makelaar? Het team van Govaert staat voor je klaar! We kunnen je helpen met het in kaart brengen van je woonwensen, je in contact brengen met een erkende hypotheekadviseur, het actuele woningaanbod monitoren en nog veel meer. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.