De zin ‘schaarste op de woningmarkt’ kom je tegenwoordig vaak tegen. Het betekent dat het aanbod van woningen veel lager is dan de vraag ernaar. Op dit moment is de gemiddelde tijd dat een woning te koop staat slechts 32 dagen. Dat is bijna 40% minder dan het aantal dagen vorig jaar. Mensen willen graag kopen en zeker in Amersfoort, zoals we in een vorige blog vertelden.

Gunstige verkoopprijs

Schaarste heeft ook een zeer goede invloed op de verkoopprijs. De vraagprijs voor een huis ligt gemiddeld 12% hoger dan in dezelfde tijd vorig jaar. Omdat de vraag heel hoog is, worden mensen gedwongen snel een keuze te maken. Het komt zelfs voor dat woningen al verkocht zijn terwijl ze nog geen week in ons portfolio zitten. Deze snelheid zorgt ervoor dat mensen veel bieden zodat zij de koper mogen worden. Dit zorgt voor de stijging van de vraagprijs voor woningen.

Huizen schieten als paddenstoelen uit de grond

Er kan ook haast niet tegenop gebouwd worden. De vraag is simpelweg hoger dan het aantal woningen dat beschikbaar komt. Verschillende gemeenten zijn druk huizen uit de grond aan het stampen om de schaarste tegen te gaan. Dat zoveel mensen een huis of appartement willen kopen heeft natuurlijk alles te maken met de lage rentestand. Het is heel gunstig om nu te kopen, omdat de lage rente zorgt voor een heel gunstige hypotheek.

Verkopen? Doe het nu.

Al dit maakt dat verkopen nog nooit zo gunstig is geweest als op dit moment. Zolang de schaarste er is, zijn de verkopers in het voordeel. Loop je rond met de gedachte om je huis misschien te willen verkopen? Dan raden wij je aan, doe het nu, het is er het ideale moment voor!

Hulp nodig bij de verkoop van je woning? Benieuwd naar de mogelijkheid om jouw huis in de verkoop te zetten? Neem vrijblijvend contact met ons op!