Een algemene gedachte die leeft is dat een huis verkopen in de zomer geen slimme zet is. Toch zijn er zeker wel voordelen om je woning juist wel te verkopen in de zomer. In de blog lichten we de voordelen toe.

Minder concurrentie

Doordat veel mensen denken dat de zomer een slechte verkoopperiode is, zullen er in verhouding minder woningen worden aangeboden. Door juist wel in de zomer het huis te koop te zetten, is er minder concurrentie en is jouw kans op verkoop groter.

Niet iedereen gaat tegelijk op vakantie

Ondanks dat een grote groep tegelijkertijd vakantie hebben, gaat slechts 20% tegelijk op vakantie. Dat betekent dat 80% op zoek kan gaan naar een nieuwe woning en beschikbaar is voor bezichtigingen.

Woning op z’n mooist

Bloemen en planten staan in bloei en de zon schijnt. Dat zorgt ervoor dat je woning er prachtig uitziet. Het ideale moment om foto’s van de woning te maken. Een heldere, blauwe lucht nodigt meer uit dan grijze wolken.

Bijkomend voordeel is dat men in de zomer vrolijker is dan in de winter. Dat is natuurlijk nooit negatief voor de verkoop.

Meer tijd in de zomer

Huizenzoekers hebben waarschijnlijk meer tijd om huizen te bezichtigen. Ze kunnen op hun gemak door het huis lopen, waardoor er geen vragen of onduidelijkheden meer zijn. Ze gaan weg met een helder beeld.

Je huis verkopen in de zomer

Je hebt een besluit genomen. Je gaat het huis verkopen in de zomer. Het enige wat je nog nodig hebt is een makelaar die je daarbij helpt. Bij Govaert Makelaardij helpen we jou graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op over het verkopen van jouw huis.