Wil je binnenkort je huis verkopen? Of ben je juist op zoek naar een koopwoning? Dan is de hulp van een makelaar welkom. Maar hoe bepaal je wie een goede makelaar is?

Er zijn veel (internet) makelaars en dat kan de keuze moeilijk maken. Richt je niet direct op één makelaar, maar ga op onderzoek uit. Ga langs bij verschillende makelaars en ervaar hoe het contact verloopt. Pas dan kun je een afgewogen besluit nemen aan de hand van je gevoel en afspraken.

 

Neem vrijblijvend contact op

Stel een lijst samen van drie tot vijf makelaars en neem contact met ze op voor een vrijblijvende afspraak. Een persoonlijke afspraak is de beste manier om de makelaar te leren kennen en de werkwijze en mogelijkheden door te spreken. Nadat je een afspraak hebt gehad met de makelaars kun je alle plus en minpunten tegen elkaar afwegen en de juiste keuze maken.

TIP: zoek contact met meerdere makelaars.

 

Wat mag je verwachten van een goede makelaar?

Heldere afspraken

Een goede makelaar maakt heldere afspraken over de courtage en de te verrichten werkzaamheden, zodat niemand voor onaangename verrassingen komt te staan. De prijs voor de diensten wordt vastgelegd en de werkzaamheden worden uitgesplitst. Zo weet je precies wat en wanneer je iets kunt verwachten.

TIP: Vraag om een concreet stappenplan.

 

Presentatie die opvalt

Ook in 2018 dendert de Nederlandse huizenmarkt door, waardoor het nog belangrijker is om je eigen huis in het woningaanbod te laten opvallen. Video en foto’s zijn het visitekaartje van de woningen en moeten een verpletterende eerste indruk geven.

TIP: Bekijk de andere huizen die te koop staan bij een makelaar.

 

Realistische waardebepaling

De makelaar stelt de waarde van de woning vast. Een hoge waardebepaling lijkt in eerste instantie heel aantrekkelijk, maar zorgt ook voor verkeerde verwachtingen. Dat leidt er vaak toe dat een woning te lang en voor een te hoog bedrag te koop staat, om uiteindelijk toch voor een lagere prijs te worden verkocht. Makelaars die zijn aangesloten bij de NVM geven gegarandeerd een realistische waardebepaling. Ze houden rekening met de gemiddelde vraagprijzen van huizen in de omgeving en met de uiteindelijke verkoopprijzen.

TIP: Kies voor een NVM makelaar.

 

De NVM makelaar

Met de keuze voor een NVM makelaar kies je voor kwaliteit en brengt een aantal voordelen en garanties met zich mee. Een NVM makelaar staat voor:

  1. Deskundigheid
  2. Zekerheid
  3. Betrouwbaarheid

 

Vanzelfsprekend kun je bij Govaert makelaars terecht voor het (ver)kopen van een huis in Amersfoort en omstreken. Start met de eerste stap voor het vinden van een goede makelaar en neem vrijblijvend contact met ons op.