Het zijn roerige tijden in Makelaarsland. De woningen zijn haast niet aan te slepen. Iedereen wil dolgraag kopen. Logisch natuurlijk, met zo’n lage rentestand. Maar schaarste op de woningmarkt betekent niet alleen dat je redelijk snel je woning kunt verkopen, het betekent ook dat je niet zomaar een andere woning terugkoopt. De provincie Utrecht en met name de gemeente Amersfoort zijn erg in trek, de concurrentie is groot en inmiddels is de vraagprijs ook niet persé meer heilig, zo laten de NVM-cijfers van het 2e kwartaal van 2017 zien.

Voor de cijferfanaten onder ons

Deze cijfers laten zien dat er meer dan 500 woningen zijn verkocht in het 2e kwartaal, dat deze huizen gemiddeld voor ongeveer € 290.000,- de deur uit gaan en dat dat gemiddeld in minder dan 40 dagen gebeurt. Tussenwoningen blijken het meest populair, gevolgd door appartementen. 

Een veelgehoord argument onder mensen die hun huis te koop willen zetten is: ‘dan huren we toch een tijdje, totdat we iets nieuws hebben gevonden’. Dat is zeker een mogelijkheid, maar niet zo eenvoudig, want ook de huurwoningen gaan als zoete broodjes over de toonbank en vanwege de concurrentie kan het best even duren totdat je in aanmerking komt voor een huurwoning. Bovendien hebben veel huurcontracten een looptijd van minimaal een jaar.

Laat je goed voorlichten

Het is niet meer de tijd om ‘het erop te wagen’. We kennen verhalen van mensen die maandenlang in een vakantiehuisje moesten vertoeven, of tijdelijk bij hun dochter in huis woonden, omdat huren lastiger bleek dan gedacht, of omdat de koop niet snel genoeg lukte. Het is dan ook zaak dat je, wanneer je overweegt je huis te koop te zetten, je goed laat voorlichten. ‘Even zelf de verkoop van je huis regelen’ is behoorlijk lastig geworden.  Gelukkig kennen wij een makelaar die zowel verkoop als huur in zijn portefeuille hebben en je prima van advies kan voorzien.

Benieuwd naar de mogelijkheid om jouw huis te verkopen? Van plan een huis te kopen? Meer weten over huren? Of gewoon kennis maken? Neem vrijblijvend contact met ons op!