Het tweede kwartaal van 2021 is voorbij. Dat betekent dat het NVM de kwartaalcijfers van de landelijke en regionale woningmarkt bekend heeft gemaakt. Waar iedereen verwacht dat de prijzen niet verder kunnen stijgen, gebeurt het tegenovergestelde. Onderstaand vind je de belangrijkste cijfers voor Amersfoort en omstreken.

Koopwoningmarkt regio Amersfoort

Het tweede kwartaal is verder gegaan waar het 1e kwartaal is geëindigd. De totale verkoopprijs en verkoopprijs per vierkante meter zijn gestegen. De grootste prijsstijging t.o.v. vorig kwartaal is terug te vinden bij 2-onder-1-kap woningen.

2e kwartaal 2021 Ontwikkeling t.o.v. Q1 2021 Ontwikkeling t.o.v. Q2 2020
Aantal verkochte woningen 626 +1,2% -19,7%
Gemiddelde verkoopprijs €417.000 +9,4% +19,9%
Verkooptijd 20 dagen -7,5% -5,6%

Landelijke cijfers

Landelijk gezien lopen de statistieken van regio Amersfoort qua verkochte woningen iets achter op het gemiddelde. Maar op het gebied van de gemiddelde verkoopprijs en de verkooptijd presteert Amersfoort bovengemiddeld.

Schakel de hulp van Govaert in

Het valt niet te voorspellen wanneer de woningmarkt in een neerwaartse spiraal komt. Wil je in deze overspannen woningmarkt hulp bij het kopen van een woning? Of wil je jouw eigen huis verkopen? Wij zijn een erkend NVM makelaar in Amersfoort en gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.