2021 is inmiddels een paar weken geleden van start gegaan. Tegelijkertijd is daarmee ook 2020 afgesloten. Het NVM heeft de cijfers van het vierde kwartaal bekend gemaakt. Wij focussen ons op de marktcijfers van de regio Amersfoort.

Koopwoningmarkt regio Amersfoort

Ook in het vierde kwartaal van 2020 zijn het aantal verkochte woningen en de gemiddelde verkoopprijs gestegen. In de periode oktober t/m december zijn er 45 woningen meer verkocht dan het kwartaal ervoor. De grootste stijging werd genoteerd bij hoekwoningen. De verkoopprijs is bij hoekwoningen procentueel ook het meest gestegen.

4e kwartaal 2020 Ontwikkeling t.o.v. Q3 2020 Ontwikkeling t.o.v. Q4 2019
Aantal verkochte woningen 850 +5,6% +6,6%
Gemiddelde verkoopprijs €407.000 +1,9% +12,8%
Verkooptijd 27 dagen +4,7% -15,1%

Landelijke cijfers

Landelijk gezien zijn de statistieken van regio Amersfoort bovengemiddeld. De toename van het aantal verkochte woningen, de kortere verkooptijd en een hogere gemiddelde verkoopprijs dragen daar allen aan bij. Dit betekent dat de krapte op de Amersfoortse woningmarkt groter is dan in Nederland en de markt nog steeds meer overspannen raakt.

Schakel de hulp van Govaert in

Wij zijn een erkend NVM makelaar in Amersfoort en gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen. Wil je in deze overspannen woningmarkt bij het kopen van een woning? Of wil je jouw eigen huis verkopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.