UNIEK IN DE VERHUUR! in samenwerking met Stadsherstel Middel-Nederland.
Dit neoclassicistische accijns-, douane- of tolhuisje is mogelijk omstreeks 1840 door de architect Jan David Zocher Jr. (1791-1870) of door stadsarchitect B. Ruitenberg ontworpen.
Het accijnshuisje aan de Bloemendalsestraat is een rijksmonument.

Vrijstaande woning met grote tuin in de binnenstad van Amersfoort te huur!
Bloemendalsestraat 73 is gerenoveerd door Stadsherstel. Er is onder andere een nieuwe badkamer gerealiseerd op de eerste etage, een toilet gemaakt op de begane grond, elektrische installatie aangepast aan de huidige norm, alle wanden zijn gestuct en er is centrale verwarming aangelegd. Dit bijzondere pand dat ook wel het accijnshuisje wordt genoemd is geregistreerd als rijksmonument sinds 1966. Ondanks de renovatie zijn er authentieke delen zichtbaar gebleven zoals de schouwen, deuren van de bedstee, houten kapconstructie en de plafonds hebben een monumentale uitstraling.

De woning betreedt u in de hal die uitkomt in de woonkamer van circa 17 m2. Tevens komt u via deze hal in de slaapkamer die ook erg geschikt is als werkruimte. De woonkeuken is ruim met circa 11 m2. Echter wordt de woning zonder keuken opgeleverd omdat de nieuwe huurder een keus krijgt: Stadsherstel zal een standaard keuken plaatsen of de huurder plaatst zelf een luxe keuken voor huurverlaging. Op de eerste etage bevindt zich de grote slaapkamer van maar liefst 19 m2. Hier slaapt u direct onder de prachtig zichtbare kap constructie. Tevens is op deze etage de badkamer gerealiseerd met een wastafel, douche, toilet en wasmachine aansluitingen. Verder beschikt de woning over een nieuw toilet op de begane grond en een kelder. De tuin ligt achter de woning en is maar liefst circa 150 m2! Vanuit deze grote tuin met een passend hek om het perceel heeft u mooi uitzicht over het plantsoen. In de tuin staat ook een stenen schuur van 13 m2.

Kortom het is een unieke vrijstaande knusse woning van totaal circa 75 m2 vloeroppervlakte maar met een super grote tuin. De locatie is perfect: u heeft veel privacy en toch staat u na 300 meter lopen op het bruisende plein de Hof.
Houdt u wel rekening met werkzaamheden die u zelf nog dient uit te voeren zoals schilderwerk en een vloer leggen.

De woning is per direct te huur.
De huurprijs is € 1.395,- exclusief per maand.
Wij vragen geen borg maar eenmalig € 175,- voor het afsluiten van de huurovereenkomst.
Minimaal vereist gezamenlijk inkomen is € 5.000,- bruto per maand.

Bij belangstelling kunt u een email sturen naar Stadsherstel Midden Nederland om u aan te melden voor de collectieve bezichtiging. De collectieve bezichtiging zal eind september 2015 plaats vinden.
voor meer informatie kunt u contact opnemen:
Stadsherstel Midden-Nederland N.V.
T: 033 – 422 77 90
E: info@shmn.nl