Geheel gerenoveerd Grachtenhuis op een droomlocatie!

Aan de Langegracht in Amersfoort staan ze echt…. Die geweldige authentieke grachtenhuizen van eeuwen (omstreeks 1500) geleden waar de welgestelde woonden en uitkeken over de handel in de grachten voor de deur.
De handel is verdwenen, maar het uitzicht blijft adembenemend. Dit "Heerenhuis" ligt precies daar waar de Nieuweweg, de Langegracht, De Breestraat en het Havik bij elkaar komen.

Bijna 8 jaar geleden is dit prachtige object geheel gerenoveerd en zijn er naast de moderne voorzieningen een groot aantal authentieke details toegevoegd, teruggebracht en/of gerestaureerd. Prachtige hoge plafonds met fraaie ornamenten, de vestibule met fraai glas en de schitterende overgang naar de met marmer geplaveide hal, originele binnenluiken in de woonkamer, prachtige trappenhuis, schuiframen, enz. enz.
Het afwerkingsniveau van de gehele woning is hoogwaardig te noemen, nergens is ook maar een spoortje van bezuiniging te vinden. Van de gewelfkelder tot en met de 2e verdieping is het één harmonieus geheel. En zelfs de sfeervolle patio met berging en achterom ontbreekt niet.

Loopt u maar eens met ons mee. Achter de fraaie voordeur ontvangt u gasten in de vestibule welke overgaat in de chique hal van het huis. Het mooie trappenhuis, de marmeren vloer, de traploper, alles klopt. In de voorkamer vallen direct de fraaie diepe vensterbanken op welke een mooi geheel vormen met de luiken en sfeervol zijn bekleed. Daarnaast zijn er de (gas)haard met natuursteenschouw, de houten vloeren, de vlak gestuukte wanden en strakke van ornamenten voorziene plafonds. De eetkamer met serre grenst aan de patio en staat in open verbinding met de keuken. De keuken van Paul van de Kooi staat garant voor sfeer en degelijkheid en is tevens voorzien van de meest denkbare inbouwapparatuur.

Op de eerste verdieping is direct aan het portaal de gastenbadkamer gesitueerd. Via ditzelfde portaal bereikt men de geweldige master bedroom met al even geweldige badkamer. De badkamer is zeer luxe afgewerkt en beschikt over een dubbele "stortdouche", dubbel wastafelmeubel, toilet en bidet. De vloer is betegeld met natuursteen en de wanden zijn belegd met kiezels. Om het geheel nog extra cachet te geven is er eveneens een ruime walk-in closet aan de master bedroom.

Op de 2e verdieping is er een zeer royale gastenkamer met ingebouwde sauna en de tweede slaapkamer welke thans in gebruik is als sportkamer. Aan de overloop is de was-/droogruimte en de c.v.-opstelling gesitueerd.

Het onderhoud is werkelijk uitstekend te noemen en staat garant voor zorgeloos wonen.
Kortom, een liefhebbers huis voor mensen die de kunst van het genieten verstaan.

Bijzonderheden:
– Gunning eigenaar
– Per 1 januari 2017 beschikbaar
– huurperiode in overleg, denk aan ca. 12 maanden
– Zeer hoogwaardige afwerking
– waarborgsom
– Geweldig uitzicht
– Sfeervolle patio met achterom
– Mogelijkheid voor het huren van een parkeerplaats in directe omgeving of parkeren middels vergunning.

Voor meer informatie over deze en andere huurwoningen in Amersfoort en omstreken, bel ons kantoor op +31(0)33-4630950. Of kijk op onze website www.govaert.nl en meld u tevens aan voor de gratis woningmail en ben als eerste op de hoogte van het aanbod voor dat het op Funda en internet staat!

Govaert Makelaardij, Verhuur & Beheer: Wij hebben het huis op de juiste plek!!

NB. Oudste vermelding van deze straatnaam: 1411. Samen met de Kortegracht vormen beide, in elkaars verlengde liggende, grachten de rechtdoorgaande waterafvoer van het Vallei- / Veluwe-water naar de Eem. Vóór midden XIII waterde het bewoonde gebied van Afrt op deze grachten af; daarna probeerde men het water naar buiten af te leiden; de overgang van een centripetale naar een centrifugale afwatering.