Wonen aan de Kortegracht is heel bijzonder, helemaal in een rijksmonument met een spectaculaire splitlevel indeling. Je zit midden in al het goede wat onze binnenstad te bieden heeft en woont tegelijkertijd comfortabel, rustig en zeer ruim. Binnen 2 minuten lopen een kop koffie drinken, of om de hoek een hapje eten, op zaterdag verse bloemen of vers brood halen op de markt, het kan allemaal. Het gebouw, bestaande uit twee woningen, is bouwkundig keurig op orde en is in de afgelopen maanden nagenoeg volledig gerenoveerd. 

De indeling is als volgt: 
Ruime hal met marmeren vloer, statige trap, berging en venster zitbanken. De monumentale toegangsdeuren markeren de entree naar de woning op de begane grond. Bij binnenkomst van de woning valt gelijk het 5 meter hoge plafond op en de centraal geplaatste moderne wenteltrap; deze biedt mooi contrast met de authentieke details zoals de venster zitbanken. De hoge ramen op het zuiden maken de woning zeer licht.

De wenteltrap geeft toegang tot de splitlevel. Hier bevinden zich een open kantoorruimte, een ruime slaapkamer en de moderne badkamer voorzien van tweede toilet, wastafel en riante inloopdouche. Daarbij zijn er voldoende opbergmogelijkheden middels inbouwkast en een wasruimte. De glas-in-loodramen en de middeleeuwse balken geven dit vertrek een authentieke uitstraling.

Terug naar de begane grond: ruime woonkamer met achterkamer voorzien van openslaande deuren naar de binnenplaats, riante open moderne keuken van alle hoognodige luxe voorzien en daarbij voldoende ruimte voor de eettafel. Riante tweede slaapkamer aan de achterzijde van het pand met toegang tot de patio. Ruime garderobe, toilet en een bergkast. 

Let op, oudere foto’s!

ALGEMENE INFORMATIE:
– Beschikbaar per 01 februari 2022;
– De woning wordt gestoffeerd opgeleverd (vloer); 
– Huurperiode: minimaal 12 maanden- onbepaalde tijd;
– Maandelijkse voorschot t.b.v. gas/water en elektra € 175,- te voldoen aan eigenaar;
– Optioneel te huur parkeerplaats in de garage Mooiersplein aan de overzijde (mits beschikbaar) € 187,- per maand; 
– Exclusief gemeentelijke belastingen;
– Niet rokend en geen huisdieren genieten de voorkeur;
– Geen woningdelers, studenten of vrienden;
– Waarborgsom ten hoogte van 1 maand huur incl. voorschot; 
– Gunning eigenaar. 

Voor meer informatie over deze woning of een bezichtigingsafspraak inplannen, bel of mail naar ons kantoor!
Govaert Makelaardij Verhuur en Beheer, wij hebben het huis op de juiste plek!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Waar komt de straatnaam vandaan? 
……….
De naam komt in 1465 voor het eerst in de bronnen voor. Het betreft het kortste gedeelte van de gracht die de oudste bebouwing hier afsloot. Het overkluisde deel van de Kortegracht heette in de middeleeuwen De Plaets, later, naar de markt die er werd gehouden, de Vismarkt.