Uniek, knus, bijzonder, klein maar fijn, beschermd en centraal…. zomaar een paar kreten die op deze woning van toepassing zijn. Deze leuke stadswoning ligt midden in de historische binnenstad van Amersfoort. Behalve een prachtige woonomgeving, heb je hebt hier dus echt alle voorzieningen, maar ook gezelligheid binnen handbereik. Wil jij in het centrum wonen en heb je niet veel ruimte nodig, dan is dit een unieke kans!

De Vijver is één van die gezellige straatjes die zo kenmerkend zijn voor de binnenstad, waarbij de prachtige gevels elkaar afwisselen.

De woning ligt direct aan de straat, er zijn mooie openslaande deuren die ook als voordeur dienst doen. De begane grond heeft dienst gedaan als slaapkamer, maar zou ook als werkplek dienst kunnen doen. Het opklapbed dat op de foto nog te zien is, is in ieder geval een goede suggestie. Op de begane grond is verder de badkamer met douche, wastafel en toilet en onder de trap een bergkast.

De verdieping is een open ruimte die dankzij de schuine kap zeer sfeervol is. Er is voldoende ruimte voor een zitbank, eettafel en indien gewenst een bed. Hier kan de grote bank komen te staan, maar als slaapkamer zou het ook een fijne ruimte zijn. De keuken bevindt zich op deze verdieping net als de opstelling van de CV.

De woning is niet groot, maar de sfeer en de mogelijkheden zijn verrassend. Wellicht behoort een dakterras zoals bij het buurpand wel tot de mogelijkheden. Daarnaast is de locatie en omgeving uitmuntend! Vanuit hier loop je de gezellige straatjes, pleinen, grachten en terrassen op die Amersfoort rijk is. Heerlijk om een hapje te eten met vrienden in een van de vele restaurantjes. En al heb je zelf geen tuin of balkon, met De Hof en het Zocherplantsoen als achtertuin heb je dat ook niet nodig. Daarnaast heb je alle voorzieningen zoals winkels, supermarkt, bioscoop en Centraal Station allemaal binnen handbereik. Kortom, een toplocatie!

De woning wordt volledig geschilderd aan de binnenzijde, keuken en badkamer opgefrist!

ALGEMENE INFORMATIE:
– Beschikbaar per 7 januari 2022;
– De woning wordt deels gestoffeerd opgeleverd (vloer);
– Huurperiode: minimaal 12 maanden rekening gehouden dient te worden, maximaal in eerste instantie 2 jaar aansluitend mogelijkheid tot onbepaalde tijd indien het klikt wederzijds.
– Exclusief nutsvoorzieningen en gemeentelijke belastingen;
– Niet rokend en geen huisdieren genieten de voorkeur;
– Gunning onder voorbehoud goedkeuring eigenaar;
– Waarborgsom ten hoogte van 1 maand huur.

Voor meer informatie over deze woning of een bezichtigingsafspraak inplannen, bel of mail naar ons kantoor!
Govaert Makelaardij Verhuur en Beheer, wij hebben het huis op de juiste plek!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Waar komt de straatnaam vandaan?
……….
De naam Vijver (Viver) komt al in 1414 voor; ooit was hier water te vinden, een uitloper van het Havik, waarschijnlijk met een functie als visvijver, gezien de oorspronkelijke betekenis van het woord vijver: stilstaand water waar vis levend bewaard wordt. Tot de officiële naamsvaststelling ook wel Vijverstraat genoemd.