Wonen nabij de binnenstad van Amersfoort in een gemeentelijk monument? Dat kan! In dit herenhuis aan de Stadsring hebben wij dit volledige en stijlvolle appartement gelegen op de begane grond. Het pand is van zowel architectonisch, stedenbouwkundig als cultuurhistorisch van bijzondere betekenis en derhalve een gemeentelijk monument. Het heeft nog de oorspronkelijke glas-in-loodramen in diverse ruimtes. Bouwkundig is het tiptop in orde, evenals alle voorzieningen. De woonsfeer die hier geboden wordt is werkelijk uniek. Kortom: charmant en knus wonen in een eeuwenoud pand aan de Stadsring met alle voorzieningen op loopafstand. Binnen vijf minuten in hartje binnenstad, met 10 minuten op het Centraal Station en via de Stadsring zijn uitvalswegen makkelijk te bereiken.

Indeling:
U komt binnen bij de gezamenlijke entree met trappenhuis naar de tweede verdieping. Het appartement is voorzien van een nette laminaatvloer (licht eiken) en een witte keuken met moderne inbouwapparatuur en strakke zwarte accessoires. De ruime woonkamer van 31 m² is te bereiken via de keuken, en geeft toegang tot het balkon aan de voorzijde. Het appartement heeft een dubbel toilet, zowel separaat als in de net afgewerkte badkamer. Het appartement beschikt aan de achterzijde over één ruime slaapkamer van 20m². De kamer geeft toegang tot het zonnige balkon van circa 10 m², welke is gelegen op het zuidwesten.

ALGEMENE INFORMATIE:
– Beschikbaar per 01 juni 2022;
– De woning wordt gestoffeerd opgeleverd (vloer);
– Huurperiode: minimaal 12 maanden-onbepaalde tijd;
– Maandelijkse voorschot t.b.v. g/w/e tv en internet € 150,-;
– Exclusief gemeentelijke belastingen;
– Niet rokend en geen huisdieren genieten de voorkeur;
– Geen woningdelers, studenten of vrienden;
– Waarborgsom ten hoogte van 1 maand huur incl. voorschot;
– Gunning eigenaar.

Voor meer informatie over deze woning of een bezichtigingsafspraak inplannen, bel naar ons kantoor!
Govaert Makelaardij Verhuur en Beheer, wij hebben het huis op de juiste plek!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Waar komt de straatnaam vandaan?
……….
Tot de jaren vijftig van de vorige eeuw stroomde hier een gracht. De ontwikkeling van Amersfoort en het toenemende verkeer noopten tot het dempen van de gracht. Aanvankelijk Rondweg geheten (besluit van 29 juli 1958); vervolgens werd tot in 1961 overwogen om een andere naam te kiezen, maar het bleef tot het rb. van 1966 bij Rondweg. Voor de naam Stadsring werd gekozen omdat die beter aansloot bij het stelsel van wegen buiten de oude binnenstad. Tot het moment van ingang van het rb. (1 januari 1968) droegen de parallelwegen de namen Wijersstraat, ’t Laantje, Bekensteinselaan, Sint Ansfridusstraat, Plantsoen West en Plantsoen Zuid. De tunnel die de Stadsring en de Amsterdamsestraat verbindt is in 1958 in gebruik genomen.