Wonen in het hart van het prachtige centrum van Amersfoort, kan in dit ruime appartement (103m2). De Kortegracht is een zijstraat/gracht van de Langestraat (de hoofdstraat van de stad), de winkelstraat van Amersfoort. Met de pleinen ‘de Hof’ en ’t Lieve Vrouwenkerkhof zijn de terrassen op loopafstand. Het appartement is gelegen aan de achterkant van het gebouw, aan de kant van het Mooierplein, een zeer rustig gedeelte van de stad.

De indeling:
Begane grond:
De entreehal van het gebouw is gelegen aan de Kortegracht naast een winkel. De intercom met camera laat je zien en horen wie er voor de deur staat. Via lift of trap kom je op de eerste etage waar dit appartement is gelegen. Het is de laatste van het rijtje, waardoor er verder niemand langs dit appartement hoeft.

Eerste verdieping:
Nadat je door de voordeur bent gegaan kom je in een ruime hal terecht. Aan je linker hand heb je een open hal (was voorheen een aparte kamer), waar nu kasten staan, maar ook als extra kamer of kantoor kan dienen. Aan je rechterhand is de tweede slaapkamer (11m2) gelegen. Verder in de hal kom je bij het toilet en de badkamer. In de badkamer bevind zich een inloopdouche, bidet en wastafelmeubel. Tevens de ingang tot de master bedroom (17m2), waar genoeg ruimte is voor een groot tweepersoons bed en kasten.
Grensend aan het balkon is het ook een hele lichte kamer.

Doormiddel van de laatste deur kom je in de zeer ruime woonkamer (38m2) In de woonkamer is er voldoende ruimte voor een fijne zithoek en eettafel. Het balkon ligt op het zuid-oosten en geeft u de mogelijkheid om daar heerlijk de dag te starten. Via de woonkamer kom je in de half open keuken, waar zich alle gebruikelijke apparatuur in zit. Naast deze keuken bevind zich ook nog een bijkeuken/washok. Wat naast wasmachine en droger, ook nog als opslag kan dienen.

Dan heeft dit appartement ook nog de mogelijkheid om je fiets binnen te zetten in een gemeenschappelijke fietsen stalling waar je 3 eigen plaatsen hebt. Daarnaast is er ook nog een berging waar tal van spullen kunnen worden opgeslagen. Maar naast dit alles heeft het prettige bijkomstigheid namelijk; een eigen inpandige parkeergarage met een eigen plaats, afgesloten met een rolhek waardoor uw auto veilig staat.

ALGEMENE INFORMATIE:
– Beschikbaar per 02 januari 2023;
– De woning wordt gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd;
– Huurperiode: maximaal in eerste instantie 24 maanden;
– Eigen parkeerplaats (verplichte afname) € 100,- per maand;
– Exclusief nutsvoorzieningen en gemeentelijke belastingen;
– Niet rokend en geen huisdieren genieten de voorkeur;
– Geen woningdelers, studenten of vrienden;
– Waarborgsom ten hoogte van 1 maand huur incl. parkeren;
– Gunning eigenaar.

Voorrangsregeling bestaande huurders van Govaert.
Waar mogelijk geven wij bestaande huurders van Govaert voorrang bij de huur van deze woning. Dit te allen tijde in overleg met onze opdrachtgever. Door deze voorrangsregeling bevordert Govaert de doorstroom in de huidige woningmarkt.

Voor meer informatie over deze woning of een bezichtigingsafspraak inplannen, neem contact op met ons kantoor!
Govaert Makelaardij Verhuur en Beheer, wij hebben het huis op de juiste plek!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Waar komt de straatnaam vandaan?
De naam komt in 1465 voor het eerst in de bronnen voor. Het betreft het kortste gedeelte van de gracht die de oudste bebouwing hier afsloot. Het overkluisde deel van de Kortegracht heette in de middeleeuwen De Plaets, later, naar de markt die er werd gehouden, de Vismarkt.