Aan Amersfoorts’ meest bekende straat de Muurhuizen werd achter deze meer dan 150 jaar oude monumentale voorgevel in 1981 dit kleinschalige appartementencomplex gebouwd. Hier zit je midden in al het goede wat onze binnenstad te bieden heeft en binnen woon je comfortabel, rustig en ruim. Even een hapje eten om de hoek of op zaterdag verse bloemen of een visje halen op de markt, het kan allemaal. Stel je voor, in nog geen twee minuten ben je al bij het altijd gezellige buurtcafé Van Zanten! Alle bekende pleinen met de wekelijkse markten, terrassen en winkels (Appelmarkt, Groenmarkt en de Hof) zijn op loopafstand te vinden.

Uniek split level appartement op een sfeervolle, rustige en centrale locatie in het historische stadshart van Amersfoort.

In het middengedeelte van dit gebouw bevindt zich op de eerste woonlaag een 2-kamer appartement waarvan de woonkamer opvallend licht en zonnig is door de grote karakteristieke raampartijen. Doordat er gebruik is gemaakt van een split level indeling staan alle ruimten in open verbinding met elkaar en heeft het een uniek open en ruimtelijk karakter.

Indeling: entree, hal met toilet en fonteintje. De luxe half open woonkeuken (vervangen 2022) met Frans balkon is voorzien van diverse inbouwapparatuur o.a. oven, vaatwasser, gaskookplaat en afzuigkap. In de keuken zijn ook de wasmachineaansluiting en CV-ketel. Opgang naar de vier meter hoge woonkamer met prachtig grote raampartijen, nette wanden en een Afzelia parketvloer.
Op de derde verdieping bevindt zich de ruime slaapkamer aan de achterzijde van het appartement met nette en geheel betegelde badkamer voorzien van ligbad/douche combinatie en vaste wastafel.
Het gebouw heeft twee entrees, waarvan een doorgang biedt naar de algemene binnenplaats met eigen bergingen.

ALGEMENE INFORMATIE:
– Beschikbaar in overleg/per direct;
– De woning wordt deels gestoffeerd opgeleverd (vloer + aanwezige lampen en rolgordijnen);
– Huurperiode: ROZ huurovereenkomst bepaalde tijd maximaal 24 maanden;
– Exclusief nutsvoorzieningen en gemeentelijke belastingen;
– Niet rokend en geen huisdieren genieten de voorkeur;
– Geen woningdelers, studenten of vrienden;
– Waarborgsom ten hoogte van 1 maand huur;
– Gunning eigenaar;

Voorrangsregeling bestaande huurders van Govaert.
Waar mogelijk geven wij bestaande huurders van Govaert voorrang bij de huur van deze woning. Dit te allen tijde in overleg met onze opdrachtgever. Door deze voorrangsregeling bevordert Govaert de doorstroom in de huidige woningmarkt.

Voor meer informatie over deze woning of een bezichtigingsafspraak inplannen, neem contact op met ons kantoor!
Govaert Makelaardij Verhuur en Beheer, wij hebben het huis op de juiste plek!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Waar komt de straatnaam vandaan?
Omstreeks 1380 werd al begonnen met de bouw van een nieuwe muur. Van de eerste muur is weinig bewaard gebleven, slechts de sterk gerestaureerde Kamperbinnenpoort resteert. Omstreeks 1450 was de nieuwe ommuring gereed en kon de oude muur worden afgebroken. Ter plaatse werden met hergebruik van het vrijgekomen bouwmateriaal huizen gebouwd, die hun naam aan de verdwenen muur ontleenden. Niettemin is het verloop van de eerste muur nog intact; de Muurhuizen volgen het tracé van de muur en maken gebruik van diens fundering.