WONEN NABIJ DE BINNENSTAD VAN AMERSFOORT IN EEN GEMEENTELIJK MONUMENT? DAT KAN!

In dit herenhuis aan de Stadsring hebben wij dit volledige en stijlvolle appartement op de begane grond beschikbaar. Het pand is van zowel architectonisch, stedenbouwkundig als cultuurhistorisch van bijzondere betekenis en derhalve een gemeentelijk monument. Het heeft nog de oorspronkelijke glas-in-loodramen in diverse ruimtes. Bouwkundig is het tiptop in orde, evenals alle voorzieningen. De woonsfeer die hier geboden wordt is werkelijk uniek. Kortom: charmant en knus wonen in een eeuwenoud pand aan de Stadsring met alle voorzieningen op loopafstand. Binnen vijf minuten in hartje binnenstad, met 10 minuten op het Centraal Station en via de Stadsring zijn uitvalswegen makkelijk te bereiken.

Indeling:
U komt binnen bij de gezamenlijke entree met trappenhuis naar de eerste en tweede verdieping. De toegang naar Stadsring 91-B zit direct links bij binnenkomst. Via de ruime hal, waar de toegang zit tot het toilet, de badkamer en de bijkeuken, komt u in de woonkamer met open keuken terecht. Het is een moderne open keuken met alle voorzieningen.

De woonkamer is heerlijk licht door de grote lichtkoepels die zijn aangebracht. Vanuit de woonkamer zit de toegang naar de slaapkamer met light tubes. De badkamer heeft een inloopdouche en een wastafel. De wasmachine- en droger
aansluiting bevinden zicht in de separate bijkeuken.

ALGEMENE INFORMATIE:
– Beschikbaar per 01 april 2023;
– De woning wordt gestoffeerd opgeleverd (vloer);
– Huurperiode: in eerste instantie 24 maanden;
– Maandelijkse € 145,- voorschot t.b.v. gas/water/elektra/internet;
– Exclusief gemeentelijke belastingen;
– Niet rokend en geen huisdieren genieten de voorkeur;
– Geen woningdelers, studenten of vrienden;
– Waarborgsom ten hoogte van 1 maand huur inclusief voorschot;
– Gunning eigenaar.

Voorrangsregeling bestaande huurders van Govaert.
……….
Waar mogelijk geven wij bestaande huurders van Govaert voorrang bij de huur van deze woning. Dit te allen tijde in overleg met onze opdrachtgever. Door deze voorrangsregeling bevordert Govaert de doorstroom in de huidige woningmarkt.

Voor meer informatie over deze woning of een bezichtigingsafspraak inplannen, neem contact op met ons kantoor!
Govaert Makelaardij Verhuur en Beheer, wij hebben het huis op de juiste plek!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Waar komt de straatnaam vandaan?
……….
Tot de jaren vijftig van de vorige eeuw stroomde hier een gracht. De ontwikkeling van Amersfoort en het toenemende verkeer noopten tot het dempen van de gracht. Aanvankelijk Rondweg geheten (besluit van 29 juli 1958); vervolgens werd tot in 1961 overwogen om een andere naam te kiezen, maar het bleef tot het rb. van 1966 bij Rondweg. Voor de naam Stadsring werd gekozen omdat die beter aansloot bij het stelsel van wegen buiten de oude binnenstad. Tot het moment van ingang van het rb. (1 januari 1968) droegen de parallelwegen de namen Wijersstraat, ’t Laantje, Bekensteinselaan, Sint Ansfridusstraat, Plantsoen West en Plantsoen Zuid. De tunnel die de Stadsring en de Amsterdamsestraat verbindt is in 1958 in gebruik genomen.