Dit kom je maar weinig tegen in het gewilde Bergkwartier! Dit super aantrekkelijke 3-kamer begane grond appartement met eigen tuin van circa 30m2, aparte berging met direct ernaast de overdekte parkeerplaats maakt onderdeel uit van het hoogwaardig getransformeerde appartementencomplex “Residence De Bergen”. Het gebouw is een statige, monumentale appartementenvilla gelegen op een perceel van circa 2.000m2, schitterend gelegen op de hoek van de Bilderdijklaan en de Huijgenslaan, een combinatie die je niet snel zult vinden in het Bergkwartier. De villa is in 2012 volledig her ontwikkeld en heeft weer de allure die bij haar omgeving past. De kwaliteit, duurzame materialen en detailleringen zijn zondermeer van hoog niveau.

De indeling is als volgt: eigen aparte entree aan de achterzijde, de hal geeft je toegang tot de berg/wasruimte, de strakke badkamer (met douchecabine, wastafel en toilet) en de goed bemeten hoofdslaapkamer en doorloop naar de woonkamer. Deze heeft veel lichtinval door de vele raampartijen en openslaande deuren naar je eigen terras! De 2e slaapkamer is vanuit de woonkamer bereikbaar evenals de open keuken die is uitgerust met alle nodige apparatuur.

Het appartement is geheel voorzien van vloerverwarming, gestukte wanden en is woonklaar! De Poggenpohl keuken is volledig ingericht met Miele inbouwapparatuur • de badkamer is uitgerust hoogwaardig sanitair (Villeroy & Boch, Hansgrohe) en luxe vloer- en wandtegels (Grespania) • gas gestookte HR combi-ketels 2012 • ruim terras van 30m2 • twee parkeerplaatsen (waarvan één overdekte) en separate berging direct ernaast • de maandelijkse servicekosten binnen deze goed beheerde VvE met een gezonde financiële basis zijn bij de huur inbegrepen.

Deze locatie biedt een unieke combinatie van rust en groen en ligt toch te midden van verschillende faciliteiten en dichtbij uitvalswegen. Goed bereikbaar vanaf de A28 en is ook prima per openbaar vervoer te bereiken. Het karakteristieke oude stadscentrum van Amersfoort ligt op fietsafstand (1,2 km), het centraal station (850 m) en de winkels aan de Leusderweg bevinden zich op loopafstand (700 m). Daarnaast liggen in de directe omgeving onder andere Bos Birkhoven, Dierenpark Amersfoort, Amersfoortse golfclub, verschillende scholen en diverse sportvoorzieningen.

Geschiedenis Residence De Bergen is gebouwd in 1949 en is cultuurhistorisch en stedenbouwkundig van belang als onderdeel van het Beschermd Stadsgezicht van de Berg. Het object is aangewezen als gemeentelijk monument. Het pand ontleent zijn architectuurhistorische waarde aan de typerende modernistische vormgeving van architect Ir. J.H. Oosterhuis. Dit uit zich vooral in de strakke hoofdvorm, de gevelindeling, de stalen balkons en kozijnen, de uitbouw met het transparante stalen trappenhuis en het ingangsportiek. Het exterieur van het pand is buitengewoon, oorspronkelijk en gaaf. Van het interieur heeft vooral het trappenhuis architectonische waarde. De villa is in 1949 ontworpen als appartementen villa met diverse appartementen en is vervolgens gebruikt als kantoorgebouw. Sinds november 2012 heeft het eindelijke weer een woonbestemming!

Kom kijken, we laten het je graag zien!

ALGEMENE INFORMATIE:
– Beschikbaar per direct in overleg (z.s.m.);
– De woning wordt gestoffeerd opgeleverd (vloer);
– Huurperiode: bepaalde tijd maximaal 24 maanden;
– Twee eigen parkeerplaatsen waarvan 1 overdekt;
– Exclusief nutsvoorzieningen en gemeentelijke belastingen;
– Niet rokend en geen huisdieren genieten de voorkeur;
– Geen woningdelers, studenten of vrienden;
– Waarborgsom ten hoogte van 1 maand huur;
– Gunning eigenaar;

Voor meer informatie over deze woning of een bezichtigingsafspraak inplannen, neem contact op met ons kantoor!
Govaert Makelaardij Verhuur en Beheer, wij hebben het huis op de juiste plek!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend

Wie was Bilderdijk? Mr. Willem Bilderdijk, 1756-1831, Nederlands dichter en geleerde. Bestudeerde op jonge leeftijd allerlei takken der wetenschap: oude en moderne talen, wiskunde, geologie, astronomie en krijgskunde. Studeerde rechten in Leiden, waar hij in 1782 promoveerde. Hij vestigde zich als advocaat in Den Haag, waar hij als vurig Oranjeklant weldra een grote praktijk