Aan de fraaie Muurhuizen werd achter deze meer dan 150 jaar oude monumentale voorgevel in 1981 dit kleinschalige appartementencomplex gebouwd. Op de begane grond van dit gebouw bevindt zich dit bijzondere 2-kamer appartement op een sfeervolle, rustige en centrale locatie midden in het historische stadshart van Amersfoort. Opvallende kenmerken zijn onder andere de royale woonkamer met 3,5 meter hoog plafond, grote karakteristieke raampartijen, ruime slaapkamer en een eigen tuin met terras!

Natuurlijk vind je op loopafstand alle belangrijke voorzieningen; goede winkel & horeca voorzieningen, het station NS, (muziek)scholen, musea en culturele wandelroutes. Even een hapje of een borreltje bij van Zanten om de hoek, op zaterdag verse broodjes halen op de markt, het kan hier allemaal!

De indeling is als volgt:
entree, hal met toilet en fonteintje. De half open woonkeuken heeft diverse inbouwapparatuur en een wasmachineaansluiting. Royale woonkamer met marmerenvloertegels. Slaapkamer voorzien van laminaat en openslaande deuren naar de binnenplaats, de openslaande deuren zijn allen voorzien van screens. Vanuit de slaapkamer is de badkamer bereikbaar die voorzien is van wastafel en ligbad/douchcombinatie. Het gebouw heeft twee entrees, waarvan een doorgang biedt naar de algemene binnenplaats met eigen bergingen.

Bijzonderheden:
• Centrale ligging midden in historische stadskern
• Gemeentelijk monument
• 3,50 meter hoge woonkamer met grote raampartijen
• Eigen tuin met terras aan de achterzijde
• Externe eigen berging van 6 m²
• Kleinschalig appartementencomplex

ALGEMENE INFORMATIE:
– Beschikbaar per 01 juli 2023;
– De woning wordt gestoffeerd opgeleverd (vloer);
– Huurperiode: in eerste instantie 24 maanden;
– Exclusief nutsvoorzieningen en gemeentelijke belastingen;
– Parkeren middels parkeervergunning aanvraag mogelijk;
– Niet rokend en geen huisdieren genieten de voorkeur;
– Geen woningdelers, studenten of vrienden;
– Waarborgsom ten hoogte van 1 maand huur;
– Gunning eigenaar.

Voorrangsregeling bestaande huurders van Govaert.
……….
Waar mogelijk geven wij bestaande huurders van Govaert voorrang bij de huur van deze woning. Dit te allen tijde in overleg met onze opdrachtgever. Door deze voorrangsregeling bevordert Govaert de doorstroom in de huidige woningmarkt.

Voor meer informatie over deze woning of een bezichtigingsafspraak inplannen, neem contact op met ons kantoor!
Govaert Makelaardij Verhuur en Beheer, wij hebben het huis op de juiste plek!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Waar komt de straatnaam vandaan?
……….
Omstreeks 1380 werd al begonnen met de bouw van een nieuwe muur. Van de eerste muur is weinig bewaard gebleven, slechts de sterk gerestaureerde Kamperbinnenpoort resteert. Omstreeks 1450 was de nieuwe ommuring gereed en kon de oude muur worden afgebroken. Ter plaatse werden met hergebruik van het vrijgekomen bouwmateriaal huizen gebouwd, die hun naam aan de verdwenen muur ontleenden. Niettemin is het verloop van de eerste muur nog intact; de Muurhuizen volgen het tracé van de muur en maken gebruik van diens fundering.